Hoogrendementsglas is glas wat de isolatie van je huis verbeterd. Het wordt ook wel HR glas genoemd. Het is later nog verbeterd, waardoor het een extra ‘plus’ heeft gekregen. Bij HR+ is de coating van het glas anders. De isolerende werking van HR+ glas is echter beter dan normaal HR glas, maar is niet per se extreem duurder dan dit type glas. Hierdoor is het dus verstandig om voor HR+ glas te kiezen om optimaal te besparen op de stookkosten.

Wat kost HR+ glas?

Als je HR+ wilt gaan kopen dan moet je rekenen op een prijs van ongeveer €75 euro tot €80 euro per m2 aan glas oppervlak. Als je normaal hoogrendementsglas zou kiezen dan betaal je hier €70 euro tot €75 euro per m2 voor. Natuurlijk kan er van glaszetter tot glaszetter verschil zitten in de prijzen. Het is daarom slim om offertes op te vragen voor de kosten van het HR+ glas.

Het is ook belangrijk om rekening te houden met de kosten voor het plaatsen van het glas. Natuurlijk is het slim om het isolatieglas bij dezelfde leverancier te kopen als wie het ook gaat plaatsen. Hierdoor kun je wat extra korting krijgen.

Kosten met en zonder subsidie weten?

Vraag dan vrijblijvende offertes op bij specialisten in je regio. En vergelijk het aanbod om een goed beeld van de mogelijkheden, het rendement en je besparing op jaarbasis te krijgen. Het vergelijken van offertes is gratis en vrijblijvend.

Veelgestelde vragen over isolatie

Veelgestelde vragen over de kosten