Je besluit dat het tijd is om je huis goed te isoleren. Er komen nieuwe ramen en kozijnen, de kruipruimte wordt onder handen genomen en er komen nieuwe, geïsoleerde vloeren. Het moet er allemaal voor zorgen dat je huis duurzamer wordt en dat je op jaarbasis een veel lagere energierekening hebt. Maar voordat de werkzaamheden beginnen wil je graag weten hoe het werk eruit gaat zien en nog belangrijker: hebben jij of je buren last van geluidsoverlast?

Voorafgaand aan de werkzaamheden

Voordat alles goed en wel begint, huur je een bedrijf in dat voor jou de isolatie gaat plaatsen. Dit bedrijf gaat vooral kijken wat er moet gebeuren en onderzoekt hoe je huis er op dat moment voorstaat. Zo kunnen ze zien of er ergens schimmelplekken zitten en of isolatie dat probleem oplost. Daarna wordt er een afspraak gemaakt en komt het bedrijf langs om het te plaatsen. Als je je toch zorgen maakt om eventueel geluidsoverlast, kun je altijd bij de buren een briefje in de bus doen om ze vooraf te waarschuwen.

Afhankelijk van wat er moet gebeuren

Meestal zal niemand veel last hebben van de werkzaamheden. Het plaatsen van isolatie in de kruipruimte is meestal met een halve dag gebeurt en zolang de klussers niet vroeg in de ochtend of laat op de avond bezig zijn, zal niemand er veel last van hebben. Er is voor het isoleren van kruipruimtes ook geen breek- of sloopwerk nodig.

Dat is natuurlijk niet het geval als er in de muren isolatiemateriaal geplaatst moet worden, te denken valt aan bijvoorbeeld gevelisolatie of buitenmuurisolatie. Dan kan het wel eens voorkomen dat er geboord moet worden om de boel open te leggen. Ook hierbij geldt: zolang het overdag gebeurt zullen niet veel mensen zich eraan storen.

Kosten met en zonder subsidie weten?

Vraag dan vrijblijvende offertes op bij specialisten in je regio. En vergelijk het aanbod om een goed beeld van de mogelijkheden, het rendement en je besparing op jaarbasis te krijgen. Het vergelijken van offertes is gratis en vrijblijvend.

Veelgestelde vragen over isolatie

Veelgestelde vragen over de kosten