De Nederlandse overheid is helemaal voor duurzaam ondernemen. Daarom zijn er voor ondernemers diverse regelingen en subsidies die ervoor moeten zorgen dat ze hun bedrijf duurzamer kunnen runnen. Om de kosten daarvoor niet te hoog te laten oplopen, komt de overheid deze ondernemers tegemoet. Een regeling die handig is bij het verduurzamen van je bedrijf is de Energie-investeringsaftrek (EIA).

Fiscaal voordeel

Je besluit dat het tijd wordt om je bedrijfspand te isoleren: nieuwe ramen en kozijnen, isolatie in het dak en ga zo maar door. Op die manier wordt je bedrijfspand een stuk duurzamer en dalen je energiekosten aanzienlijk. Maar het is wel een investering en dat geld haal je niet zomaar even van je bankrekening. De EIA-regeling is daarom erg handig, want deze levert je zo een 14% voordeel op.

Hoe werkt het?

Die 14% van de investeringskosten voor een duurzame oplossing, kun je aftrekken van je fiscale winst. Vanuit de Nederlandse overheid wordt hier jaarlijks zo een €100 miljoen euro voor uitgetrokken. Het concrete bedrag kun je online vinden, maar het wordt ook jaarlijkse gepubliceerd in de Staatscourant. Als voorwaarden geldt dat je minimaal €2500 euro moet investeren en dat het middel – in dit geval isolatie – op de energielijst van de RVO moet staan.

De aanvraag indienen

Het aanvragen van de EIA-regeling voor het isoleren van je bedrijfspand kun je binnen drie maanden na het geven van de opdracht doen. Hierbij moet je opletten dat het middel dat wordt gebruikt – het isoleren – nog niet eerder is toegepast. Let er ook op dat er meerdere subsidies en regelingen bestaan en dat je er maar één mag aanvragen. Je kunt dus niet de EIA-regeling én de milieu-investeringsaftrek (MIA) krijgen. Hierin zou je dus een keuze moeten maken om te kijken wat voor jouw bedrijf het voordeligst is. Laat een isolatie adviseur je meer vertellen over jouw mogelijkheden. Gratis en vrijblijvend!

Kosten met en zonder subsidie weten?

Vraag dan vrijblijvende offertes op bij specialisten in je regio. En vergelijk het aanbod om een goed beeld van de mogelijkheden, het rendement en je besparing op jaarbasis te krijgen. Het vergelijken van offertes is gratis en vrijblijvend.

Veelgestelde vragen over isolatie

Veelgestelde vragen over de kosten