Verhuur je vijf of meer woningen en wil je die energiezuiniger maken? Dan kun je via het Fonds Energiebesparing Huursector (FEH) een lening met een lage rente krijgen om dit project te realiseren. Je komt in aanmerking als je huidige woningen na het plaatsen van isolatie energiezuiniger worden dan dat ze nu zijn.

Duurzamere huizen

De Nederlandse overheid heeft deze regeling in 2014 in het leven geroepen om verhuurders ertoe te zetten hun huizen duurzamer en energiezuiniger te maken. Via de lening hoopt de overheid dat het voor verhuurders een aantrekkelijke investering wordt – je huis stijgt immers ook in waarde – en tegelijk wordt er iets gedaan aan energieverspilling.

Voor wie?

De FEH-regeling is voor zowel gewone verhuurders als woningcorporaties. Het maakt niet uit of de huurprijs van je woningen boven of onder de liberalisatiegrens ligt. Waar je wel op moet letten is dat je een rechtspersoon bent, als particulier kom je niet in aanmerking. De regels kun je allemaal terugvinden op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Hoe werkt het?

Je moet minimaal 5 huurwoningen hebben die je wilt gaan isoleren om in aanmerking te komen voor de FEH-lening. De hoogte van de lening hangt af van de Energie-Index van de woningen en de Energie-Index die je na het isoleren in de woning bereikt.

Je kunt de lening aanvragen voor maximaal 25% van de projectkosten. Let hierbij op dat er een maximum geldt van €15.000 euro per huurwoning. Je moet minimaal €25.000 euro aanvragen. Het maximale leenbedrag per aanvrager is €8 miljoen euro. Houd er wel rekening mee dat er in totaal €75 miljoen euro beschikbaar is voor FEH-leningen. Van dat bedrag is het overgrote deel gereserveerd voor woningcorporaties.

Aanvragen

Voor het aanvragen van de FEH-lening had je tot en met 30 september 2019 de tijd. De aanvragen worden op volgorde van binnenkomst in behandeling genomen. Let erop dat je de aanvraag goed en volledig invult, want incomplete aanvragen worden niet in behandeling genomen. Laat een isolatie adviseur je hier meer over vertellen. Neem vrijblijvend contact op met lokale isolatiebedrijven.

Kosten met en zonder subsidie weten?

Vraag dan vrijblijvende offertes op bij specialisten in je regio. En vergelijk het aanbod om een goed beeld van de mogelijkheden, het rendement en je besparing op jaarbasis te krijgen. Het vergelijken van offertes is gratis en vrijblijvend.

Veelgestelde vragen over isolatie

Veelgestelde vragen over de kosten