Als je ondernemer bent of een non-profitorganisatie hebt, dan zijn er vanuit de overheid subsidies beschikbaar voor duurzaam ondernemen. De SDE+ (Stimulering Duurzame Energieproductie) is daar een van. Deze regeling is speciaal bedoeld voor hernieuwbare energietechnieken, zoals isoleren of zonne-energie, die ervoor moeten zorgen dat jouw bedrijf groener wordt.

Hoe het werkt?

De overheid heeft deze subsidie in het leven geroepen om bedrijven de kans te geven duurzamer te worden. Er zitten wel bepaalde voorwaarden aan vast. Dus wil je stappen ondernemen voor isolatie om duurzamer met energie om te gaan, dan heb je twee keer de kans om daarvoor een aanvraag te doen.

Wees op tijd

Het aanvragen van de SDE+ subsidie is nogal een gedoe. Je kunt ervoor kiezen om dit uit handen te geven, maar je kunt het ook zelf doen. Omdat er dit jaar twee rondes zijn, betekent het vooral dat je twee kansen hebt om een aanvraag te doen. Je hebt dus geluk als het de eerste keer lukt en anders kan het altijd de tweede periode nog. Door alle voorwaarden die vast zitten aan een aanvraag is het best lastig om een subsidie te krijgen. Laat je vooraf daarom goed informeren zodat je zeker weet dat je goed zit. Ook hangt de slagingskans van het krijgen van de SDE+ subsidie af van het moment waarop je de aanvraag indient.

Alles goed nakijken

Om zeker te zijn dat je alle zaken goed op orde hebt, kun je terecht op de website van de Rijksdienst van Ondernemend Nederland. Hierop staat alle informatie over de indieningsperiodes voor de SDE+ subsidie en kun je lezen voor welke projecten je een subsidie kunt krijgen. Mocht je er echt niet uitkomen, wat begrijpelijk is met regelgeving, dan zijn er bedrijven die je helpen met het indienen van de aanvraag. Isolatiebedrijven zijn daar een goed voorbeeld van. Neem vandaag vrijblijvend contact op met lokale isolatie adviseurs in jouw regio.

Kosten met en zonder subsidie weten?

Vraag dan vrijblijvende offertes op bij specialisten in je regio. En vergelijk het aanbod om een goed beeld van de mogelijkheden, het rendement en je besparing op jaarbasis te krijgen. Het vergelijken van offertes is gratis en vrijblijvend.

Veelgestelde vragen over isolatie

Veelgestelde vragen over de kosten