Let op! De SEEH-regeling is gestopt. Ga voor de nieuwste isolatiesubsidie naar pagina: ISDE-regeling 2022.

Ga je in jouw huis of appartement maatregelen nemen voor energiebesparing? Vraag dan de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis aan. De subsidie stimuleert energiebesparing in bestaande woningen in de particuliere koopsector. De regeling is er tot 31 december 2020.

De subsidieregeling komt terug!
Op de website van de RVO (Rijksoverheid) staat het volgende vermeld betreffende de SEEH-regeling voor particulieren:

‘Na een tijdelijke stop gaat de subsidieregeling energiebesparing eigen huis (SEEH) weer open voor eigenaar én bewoner. De publicatie in de Staatscourant vindt naar verwachting half augustus plaats. Dit betekent dat u als eigenaar én bewoner de subsidie tot en met 31 december 2020 kunt aanvragen.’

Voor wie?

Particuliere woning- en appartementseigenaren en Verenigingen van Eigenaren kunnen gebruik maken van de regeling.

Energiebesparende maatregelen en advies

De Subsidie Energiebesparing Eigen Huis ontvang je als je minimaal 2 energiebesparende maatregelen neemt. Daarnaast ontvang je subsidie als je advies inwint. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) behandelt de subsidieaanvragen op volgorde van binnenkomst. Je kunt kiezen uit verschillende maatregelen:

Energiebesparende maatregelen
Je neemt 2 of meer energiebesparende maatregelen om subsidie te kunnen ontvangen. Je kunt kiezen uit isolatie van dak, gevel, spouwmuur, vloer/bodem en het aanbrengen van hoogrendementsglas.

Aanvullende maatregelen
Wil je een stap verder gaan? Op aanvullende energiebesparende maatregelen zoals isolerende deuren ontvang je extra subsidie.

Zeer energiezuinig pakket
Ga je nog een stap verder? Voldoen jouw energiebesparende en aanvullende energiebesparende maatregelen aan zwaardere eisen van bijvoorbeeld isolatie? Wie zijn héle huis of gebouw voorziet van een zeer energiezuinig pakket aan maatregelen, krijgt een bonus bovenop de subsidie. Voor verenigingen van eigenaren geldt die bonus per appartement.

Budget in 2020

Er is in totaal 84 miljoen euro beschikbaar tot en met 31 december 2020.

Aanvragen

Het is belangrijk om te weten dat je eerst isolatie moet laten plaatsen voordat je een aanvraag kan indienen. Als de werkzaamheden eenmaal zijn uitgevoerd kun je hier met je DigiD-account een aanvraag indienen: eLoket.

Opdrachtgever

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) voert de regeling uit in opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Met de subsidie stimuleert het ministerie energiebesparing in bestaande woningen in de particuliere koopsector.

En nu?

Gezien je 2 soorten isolatie moet aanschaffen (bijvoorbeeld spouwmuurisolatie en isolatieglas) is het belangrijk om in contact te komen met isolatiebedrijven en glaszetters om het aanbod te vergelijken. Met onze offerte service kun je gemakkelijk in contact komen met deze bedrijven die je graag verder helpen. Het inwinnen van advies en het opvragen van offertes is gratis en vrijblijvend. Begin met het aanvragen van isolatie offertes en vervolgens glaszetter offertes.

Bron:
https://www.rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer/seeh/eigenaar-en-bewoner
https://www.rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer/seeh/vve