De Topsector Energie staat voor de toekomst. Er is steun voor innovaties die nodig zijn om duurzaam energiesystemen te ontwikkelen. Omdat onze manier van energieverbruik aan het veranderen is, wil Topsector Energie plannen stimuleren die bijdragen aan schone energie. Het isoleren van panden is daar een goed voorbeeld van.

Ontwikkeling staat voorop

Onder de Topsector Energie zijn de Topconsortia voor Kennis & Innovatie te vinden (TKI’s). Deze richten zich op alles wat met ontwikkeling en innovatie te maken heeft. Dit gaat in samenwerking met overheden en het bedrijfsleven. De afdeling Energie & Industrie richt zich specifiek op verduurzaming met de focus op onder meer besparing.

Subsidies

Om de ontwikkeling en innovatie te stimuleren zijn er vanuit de Topsector subsidies beschikbaar die via de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (zie: www.rvo.nl) aangevraagd kunnen worden. De subsidies zijn bedoeld voor innovaties die voor groen en groei gaan. Ook op het gebied van isolatie waardoor energie beter behouden wordt, zijn subsidies beschikbaar.

Goed idee

Je kunt aanspraak maken op zo een subsidie als je een innovatief plan hebt dat in de toekomst iets bij kan dragen aan de duurzaamheid van de planeet. Voor dit soort plannen op het gebied van isolatie is bijna €10 miljoen euro beschikbaar. Genoeg geld om je plan uit te voeren.

Aanvraag indienen

De aanvragen worden op basis van binnenkomst behandeld en de meeste worden aan het begin van het jaar ingediend. Toch zegt de Rijksdienst dat je vooral moet blijven indienen. Niet alle plannen worden goedgekeurd, dus het kan goed zijn dat er nog budget over is. Je kunt via de Rijksdienst je idee ook laten toetsen, om van tevoren erachter te komen of het geschikt is voor een subsidie. Zie: www.topsectorenergie.nl.

Kosten met en zonder subsidie weten?

Vraag dan vrijblijvende offertes op bij specialisten in je regio. En vergelijk het aanbod om een goed beeld van de mogelijkheden, het rendement en je besparing op jaarbasis te krijgen. Het vergelijken van offertes is gratis en vrijblijvend.

Veelgestelde vragen over isolatie

Veelgestelde vragen over de kosten