Ben je ondernemer en wil je duurzamer te werk gaan, bijvoorbeeld door jouw bedrijfspand te isoleren en energiezuiniger te maken? Dan is de VAMIL (Willekeurige Afschrijving Milieu-investeringen) iets voor jou. Deze regeling is in het leven geroepen om duurzaamheid voor ondernemers te stimuleren.

Hoe werkt het?

Met de VAMIL kun je 27% van je investeringskosten afschrijven en je kunt zelf bepalen wanneer je dat doet. Let wel op: deze investeringskosten trek je af van de fiscale winst. Dit kun je doen als je bijvoorbeeld een milieuvriendelijk product op de markt brengt, of wanneer je duurzame bedrijfsmiddelen aanschaft. Dat laatste voorbeeld wordt interessant als je eraan zit te denken om je bedrijfspand duurzamer te maken; met isolatie bijvoorbeeld.

Staat het op de lijst

Voordat je recht hebt op de VAMIL-regeling, is het noodzakelijk om na te gaan of de werkzaamheden die je aan je bedrijfspand wilt laten doen, ook vergoed worden. Dit kun je nagaan via de Milieu- en Energielijst, die ieder jaar verschijnt. Hierin kun je opzoeken welke mogelijkheden er zijn. Het enige wat je hoeft te doen is ‘isolatie’ invoeren in het zoeksysteem en de lijst geeft precies aan op welke vlakken je de VAMIL-regeling kan toepassen. Je ziet dan bijvoorbeeld de optie ‘Isolatie voor bestaande constructies’, in dit geval jouw bedrijfspand.

En dan…

Vervolgens laat je de werkzaamheden beginnen aan je bedrijfspand. Je laat het dak isoleren, er komen nieuwe ramen en kozijnen en in een mum van tijd is het pand veel energiezuiniger dan ervoor. Maar voordat dat gebeurd moet je ervoor zorgen dat je de VAMIL-regeling op tijd aanvraagt. Hier heb je drie maanden voor vanaf het moment dat je de opdracht geeft tot isoleren van je pand. Zodra het is goedgekeurd kun je, wanneer het jou uitkomt, de 27% procent van de investeringskosten terugvragen via de Belastingdienst.

Hulp nodig?

Neem vrijblijvend contact op met erkende isolatiespecialisten die je graag verder helpen.

Kosten met en zonder subsidie weten?

Vraag dan vrijblijvende offertes op bij specialisten in je regio. En vergelijk het aanbod om een goed beeld van de mogelijkheden, het rendement en je besparing op jaarbasis te krijgen. Het vergelijken van offertes is gratis en vrijblijvend.

Veelgestelde vragen over isolatie

Veelgestelde vragen over de kosten