Is jouw huis te snel koud in de winter en juist te snel warm in de zomer? Dan zou je dit probleem gemakkelijk kunnen oplossen door je huis te laten isoleren. Daar heb je vast al eens van gehoord.

Isoleren klinkt voor veel mensen in Amersfoort alleen als een hele grote stap. Het kost geld, je moet op zoek naar een uitvoerend bedrijf of je moet zelf aan de slag met het isolatiemateriaal. En waar ga je eigenlijk beginnen? Met de ramen, met de vloer of juist met het dak?

  • Vrijblijvend advies van isolatie adviseurs? Vraag gratis offertes op.

Isolatie per soort huis

In de gemeente Amersfoort heb je veel verschillende soorten huizen. Er zijn vrijstaande woningen, 2-onder-1-kap woningen, rijtjeshuizen, hoekwoningen, galerijwoningen en portiekwoningen. Per soort huis verschilt het hoe de isolatie uitgevoerd moet worden en hoeveel je uiteindelijk kan gaan besparen. Wanneer je contact opneemt met een gespecialiseerd bedrijf kunnen zij je daar alles over vertellen.

Zelf isoleren of laten doen?

Een isolatie is zelf uitvoerbaar voor een handig persoon. Wanneer je geen ervaring hebt met klussen of bouwen is het niet aan te raden om zelf te gaan isoleren. Wanneer je het niet zelf kan of wanneer je geen tijd hebt kan je gewoon een isolatiebedrijf laten komen die de klus voor je kan opknappen. Ook krijg je garantie op het uitgevoerde werk natuurlijk.

Het hele huis isoleren?

Wanneer je optimaal wilt besparen op je energierekening kan je het hele huis in één keer laten isoleren. Dit kost echter flink wat geld, in de gemeente Amersfoort kan je wel wat subsidie krijgen maar bij lange na niet genoeg om de kosten te dekken. Wel zijn er verschillende ‘groene leningen’ verkrijgbaar, speciaal voor de isolatie van je huis. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om te beginnen met het isoleren van één deel. Dan is het aan te raden om met het dak te beginnen aangezien zo een 30% van de warmte uit je huis via het dak verdwijnt.

Kosten met en zonder subsidie weten?

Vraag dan vrijblijvende offertes op bij specialisten in je regio. En vergelijk het aanbod om een goed beeld van de mogelijkheden, het rendement en je besparing op jaarbasis te krijgen. Het vergelijken van offertes is gratis en vrijblijvend.

Ga naar:
Gemeente Amersfoort

Veelgestelde vragen over isolatie

Veelgestelde vragen over de kosten