Misschien weet je al wel dat je veel geld kan besparen door middel van isolatie. Dat komt doordat je huis warmte vast blijft houden waardoor je verwarming minder hard aan hoeft. Hierdoor bespaar je geld. Vind je de kosten voor isolatie erg veel? Dan is het goed om te weten dat de gemeente Den Haag een subsidiebudget heeft. Dat betekent dat je een deel van de isolatie gesubsidieerd krijgt. Isolatie kost zo dus minder geld.

Voor wie is de isolatie in Den Haag?

In totaal heeft Den Haag €1,5 miljoen euro aan subsidies beschikbaar. Dit lijkt veel maar steeds meer mensen gaan hun woningen isoleren dus dit bedrag kan snel op gaan. Wanneer het op is kan er in de gemeente Den Haag geen subsidie meer worden aangevraagd. De subsidie is voor eigenaren van particuliere woningen, particuliere verhuurders en voor Verenigingen van Eigenaren (VvE). Bij het aanvragen moet je kopieën van de facturen of nota’s kunnen doorsturen. Nu ben je natuurlijk benieuwd hoeveel subsidie je kan krijgen. Voor de aanleg van dak- en/of vloerisolatie kan je €12,50 euro per m2 krijgen, dit heeft een maximum van 50% van de daadwerkelijke kosten.

Wanneer subsidie aanvragen?

Pas nadat de werkzaamheden zijn verricht kan de subsidie worden aangevraagd. Heb je een nieuw huis? Dan heb je helaas geen recht op subsidies. Ook belangrijk om te weten is dat je maar één keer per adres subsidie kan aanvragen.

Je kan dus niet nu eerst je dak laten isoleren en volgend jaar de vloer en dan voor beide keren subsidie krijgen. De aanvraag van je subsidie wordt binnen 12 weken door de gemeente Den Haag verwerkt.

Een isolatiebedrijf vinden in Den Haag

Ken je niemand die ervaringen heeft met een bedrijf in Den Haag? Gebruik dan onze offerte service om in contact te komen met enkele aangesloten isolatiebedrijven die je graag te woord staan.

Kosten met en zonder subsidie weten?

Vraag dan vrijblijvende offertes op bij specialisten in je regio. En vergelijk het aanbod om een goed beeld van de mogelijkheden, het rendement en je besparing op jaarbasis te krijgen. Het vergelijken van offertes is gratis en vrijblijvend.

Ga naar:
Gemeente Den Haag

Veelgestelde vragen over isolatie

Veelgestelde vragen over de kosten