Door je woning te isoleren zorg je ervoor dat je huis energiezuiniger wordt. Op die manier kun je jaarlijks veel geld besparen op je energierekening en je bent duurzaam bezig. Ben je woonachtig in de gemeente Nijmegen en wil je je woning isoleren? Dan kun je rekenen op een bijdrage van de gemeente. Hier zit wel een bepaalde regelgeving aan vast waar je je vooraf in moet verdiepen.

Energieaanpak

De zogenoemde Energieaanpak was in 2012 in het leven geroepen door de gemeente Nijmegen. Hiermee worden bewoners aangezet tot het energiezuiniger maken van hun woning. Het isoleren van je huis staat hierin vooral voorop, omdat dat een van de manieren is om je huis duurzamer te maken. Veel mensen beginnen met het installeren van isolerend glas, gevolgd door spouwmuurisolatie.

Subsidies voor isoleren

De gemeente Nijmegen kent twee subsidies voor mensen die hun huis energiezuiniger willen maken. Een daarvan is speciaal bedoelt voor het isoleren van je woning. Met de subsidie vergoedt de gemeente een derde van de kosten, tot een maximum van €500 euro.

Je kunt ook een aanvraag als groep indienen. Als je dat met minimaal 5 mensen doet, kun je maximaal €750 euro als vergoeding krijgen.

Soort woning

Ben je eigenaar van een woning die voor 1980 gebouwd is, dan kun je alleen gebruikmaken van de provinciale subsidie voor woningisolatie. Ook hierbij geldt dan een derde van de kosten wordt vergoedt tot een maximum van €500 euro. Let er ook op dat je woning een maximale WOZ-waarde heeft van €350.000 euro, anders kom je in de gemeente Nijmegen niet in aanspraak voor de subsidie.

Informeer bij je gemeente

Voordat je de subsidie voor woningisolatie aanvraagt, is het verstandig om vooraf bij je gemeente te informeren naar de mogelijkheden. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat je een vergunning nodig hebt om werkzaamheden te laten uitvoeren in je huis. Voor vragen kun je terecht bij de Omgevingsdienst Regio Nijmegen. Via de website van de gemeente kun je vaak ook snel antwoord krijgen op je vragen.

Kosten met en zonder subsidie weten?

Vraag dan vrijblijvende offertes op bij specialisten in je regio. En vergelijk het aanbod om een goed beeld van de mogelijkheden, het rendement en je besparing op jaarbasis te krijgen. Het vergelijken van offertes is gratis en vrijblijvend.

Zie:
Gemeente Nijmegen

Veelgestelde vragen over isolatie

Veelgestelde vragen over de kosten