De energieprijzen zijn in Rotterdam nog steeds hoog, je kunt geld krijgen voor het isoleren van je woning of gebouw en je krijgt steeds meer informatie te zien over nieuwe manieren van energieopwekking. Dit geeft allemaal aan dat de gemeente Rotterdam steeds meer wilt besparen op energie om zo te werken aan een beter milieu, ook voor de toekomst.

Wat doet isolatie?

Een goede isolatie kan leiden tot een grote vermindering van de energiekosten. De woningen en panden in Rotterdam zijn over het algemeen niet zo heel goed geïsoleerd. Daardoor is het comfort in de huizen en gebouwen minder goed dan dat het zou kunnen zijn. Doordat een gebouw niet goed geïsoleerd is kan er geluidsoverlast, tochtige en vochtige ruimtes of schimmelvorming ontstaan. Dit wil niemand in zijn huis, door isolatie aan te laten leggen bespaar je dus geld en kan je de gezondheid van je woning verbeteren.

Welke isolatie is geschikt?

Je kan veel laten isoleren, bijvoorbeeld de zolder, een hellend dak, de gevel, een plat dak, de kruipruimte, de vloer, de ramen en de deuren. Je kan het meeste besparen door alles te isoleren, je kan het echter ook stap voor stap aanpakken. Zo zou je bijvoorbeeld kunnen beginnen met het isoleren van de ramen en deuren. De kruipruimte en de zolder worden vaak gezien als minder belangrijke gebieden om te isoleren. Toch kan je met het isoleren van deze ruimten veel geld besparen in de toekomst.

Een isolatiebedrijf vinden

In Rotterdam en de omgeving zijn voldoende bedrijven te vinden die de isolatie kunnen uitvoeren. Voor je met een bedrijf aan de gang gaat kan je eerst de prijzen en de kwaliteit vergelijken om op deze manier de beste keuze te kunnen maken. Vraag gratis offertes op en vergelijk het aanbod.

Zie ook:
Lening woningverbetering Rotterdam

Kosten met en zonder subsidie weten?

Vraag dan vrijblijvende offertes op bij specialisten in je regio. En vergelijk het aanbod om een goed beeld van de mogelijkheden, het rendement en je besparing op jaarbasis te krijgen. Het vergelijken van offertes is gratis en vrijblijvend.

Veelgestelde vragen over isolatie

Veelgestelde vragen over de kosten