Als je in Weststellingwerf woont en van plan bent om woningisolatie te kopen dan kun je in sommige gevallen een subsidie krijgen of een groene lening aanvragen. De kosten voor isoleren hangen af van verschillende factoren. Het ontvangen van een woningisolatie subsidie zorgt ervoor dat het rendement van je investering zal verbeteren en de terugverdientijd korter zal worden. Daarom is het raadzaam om eerst de mogelijkheden te bekijken voordat je een keuze maakt.

Maak gebruik van onze gratis offerte service en laat je adviseren over de mogelijkheden. Een van de 129 aangesloten isolatiebedrijven staat je graag te woord. Er is altijd wel een lokale specialist in regio Weststellingwerf of omstreken die je verder kan helpen.

Subsidie isolatie Weststellingwerf

Als je in Weststellingwerf woont dan kun je een subsidie van de Rijksoverheid, je gemeente of provincie krijgen. Hoe een subsidie precies werkt verschilt per gemeente en provincie. Zo zijn er gemeenten die je een lening geven tegen een aantrekkelijke rente en in andere gevallen kun je een deel van de kosten terugvragen. Zie ook pagina alle lokale regelingen. De huidige landelijke regelingen voor isolatiemaatregelen zijn:

  • ISDE-subsidie: woningisolatie valt dit jaar onder de ISDE-regeling 2022.
  • BTW-regeling: je kunt gebruik maken van een verlaagd BTW-tarief op de arbeidskosten.

Laat een isolatiebedrijf uit Weststellingwerf je adviseren over de mogelijkheden. Vraag gratis offertes op.

Bekijk ook pagina’s:
> Spouwmuurisolatie
> Gevelisolatie
> Dakisolatie
> Kruipruimte isolatie
> Dubbel glas
> Vloerisolatie

Totale kosten isolatie Weststellingwerf

Hieronder volgen enkele voorbeeldprijzen voor isoleren waar een eventuele subsidie nog niet in verwerkt zit.

Vorm Normale woning (70 m2) Hoekwoning (100 m2) 2-onder-1 kap (130 m2)
Spouw €1.100 €2.100 €2.600
Dak €1.850 €2.250 €2.750
Vloer €1.650 €1.850 €2.550
HR++ glas €1.575 €2.150 €3.100

Voorbeeldberekening: kosten zonder subsidie

Als je bijvoorbeeld in Weststellingwerf een woning (die gebouwd is tussen 1926 en 1970) met een woonoppervlak van 70 m2 wilt voorzien van spouwmuurisolatie dan kun je ervan uitgaan dat je iets meer dan €2.000 moet investeren in deze vorm van isolatie. De besparing die je kunt behalen is ook afhankelijk van of je woning een tussenwoning of hoekwoning is maar zal ongeveer €200 tot €300 per jaar zijn. Bij een groter vrijstaand huis ligt de besparing natuurlijk hoger; ongeveer 40% meer.

Een eventuele subsidie heeft geen effect op de besparing maar verbeterd het rendement; m.a.w. je hebt je initiële investering sneller terugverdient. Benieuwd naar wat jij precies kwijt bent aan kosten? Vraag dan gratis isolatie offertes op.

Wat kost jouw woning isoleren?

Benader (lokale) isolatiebedrijven uit Weststellingwerf en ontvang max. 4 offertes. Door het aanbod in jouw regio te vergelijken krijg je een goed beeld van de prijzen en mogelijkheden.

Gratis & vrijblijvend

Veelgestelde vragen – isolatie

Veelgestelde vragen – isolatie kosten