Muren kunnen in de winter koud en kil aanvoelen. Het kan daarom fijn zijn om ervoor te kiezen je wanden en muren te laten isoleren. In dat geval wordt er bijvoorbeeld een isolatieplaat van schuim tegen de wand geplaatst. Deze plaat heeft uitstekende isolerende eigenschappen, zodat er geen dikke plaat maar juist een dunne plaat gebruikt kan worden. Dit scheelt weer in hoeveel ruimte de isolatie in beslag neemt, want je wilt natuurlijk zo weinig mogelijk ruimte van je woning kwijtraken.

PIR-isolatie

Een voorbeeld van wandisolatie, is PIR isolatie. PIR staat voor polyisocyanuraat en volgt de bekendere PUR isolatie op. Deze isolatieplaat is van beide kanten voorzien van alucraft, stucco, alumeerlagen complex of mineraal glasvlies. Ook deze isolatieplaat is erg dun en het zal je dus veel ruimte besparen. Ook zijn de platen echter licht en sterk en er komen bij de plaatsing van de platen geen schadelijke vezels vrij. Zo wordt er geen jeuk veroorzaakt, wat soms nog wel eens het geval kan zijn bij wandisolatie met bijvoorbeeld steenwol. De platen variëren in dikte van 20 mm tot 200 mm. De afmetingen variëren van 1200 mm bij 600 mm, 2400 mm of 4800 mm.

De voordelen van wandisolatie

Bij het isoleren van de wanden of muren wordt het geheel kwalitatief thermisch geïsoleerd, waardoor je een boel energie bespaart. Dit scheelt weer in de kosten van je energierekening. Wandisolatie valt daarom ook te zien als een investering die je op een gegeven moment weer terugverdient. Door het plaatsen van wandisolatie vermeerder je op de lange hand ook de waarde van je woning. Het materiaal is compleet brandveilig en is zeer makkelijk te plaatsen. Er zijn ook verschillende bedrijven aan wie je dit kunt laten uitbesteden. Zij kunnen de platen precies op maat voor jou maken. Door middel van wandisolatie heb je bovendien geen last meer van ongedierte.

Kosten met en zonder subsidie weten?

Vraag dan vrijblijvende offertes op bij specialisten in je regio. En vergelijk het aanbod om een goed beeld van de mogelijkheden, het rendement en je besparing op jaarbasis te krijgen. Het vergelijken van offertes is gratis en vrijblijvend.

Veelgestelde vragen over isolatie

Veelgestelde vragen over de kosten