Wanneer is spouwmuurisolatie geschikt?

Een spouwmuur is een muur die technisch gezien uit twee delen bestaat: een binnen- en een buitenmuur. Tussen die twee muren in is een open ruimte, de zogenoemde ‘spouwruimte’. Deze ruimte zorgt ervoor dat er geen vocht van buiten naar binnen komt. Woningen die gebouwd zijn tussen 1920 en 1975 hebben over het algemeen een spouw. De muur moet echter wel eerst geïnspecteerd worden door een deskundige voordat gekeken kan worden naar de beste oplossing.

Als je je huis energiezuiniger wilt maken, is het isoleren van de spouwruimte een goed idee. Spouwmuurisolatie is namelijk voor een reden erg populair, het is de meest efficiënte en daardoor de goedkoopste manier van isoleren.

Waar rekening mee houden?

Het plaatsen van spouwmuurisolatie gaat niet zomaar. Als je huis een dampdichte gevel heeft, kan de isolatie niet geplaatst worden. Ook als er sprake is van geglazuurde bakstenen dan kan de muur niet geïsoleerd worden. Het glazuur op de stenen zorgt ervoor dat ze niet kunnen ‘ademen’. Er blijft dan vocht in en kan dat ervoor zorgen dat de stenen in de winter kapot vriezen.

Wat kost jouw woning isoleren?

Benader (lokale) isolatiebedrijven en vraag max. 4 offertes aan. Door het aanbod in jouw regio te vergelijken krijg je een goed beeld van de prijzen en mogelijkheden.

Gratis & vrijblijvend

Veelgestelde vragen over isolatie

Veelgestelde vragen over de kosten