Als je besluit dat het tijd is om je huis te isoleren, zijn er meerdere dingen waar je rekening mee moet houden. In het geval van vloerisolatie en kruipruimte isolatie is er sprake van werkzaamheden waar wel even wat tijd overheen gaat. Dit kan er dus voor zorgen dat je een tijdje in de bouwstof zit en dat er zo nu en dan wat hard geluid kan optreden. De overlast hoeft echter helemaal niet zo groot te zijn.

Voorafgaand aan de werkzaamheden

Voordat de werkzaamheden beginnen, huur je een isolatiebedrijf in dat voor jou de isolatie zal gaan plaatsen. Dit bedrijf onderzoekt wat de huidige staat van je huis is en kijkt zo wat er moet gebeuren. Ze kunnen bijvoorbeeld nagaan of er in de kruipruimtes schimmelvlekken of vochtaanslag zit en of het isoleren dit probleem verhelpt.

Daarna wordt er een afspraak gemaakt en komt het bedrijf zo snel mogelijk langs om de klus te klaren. Het leggen van vloerisolatie kan je overigens ook zelf doen, als je daar handigheid in hebt.

Afhankelijk van wat er moet gebeuren

Last van de werkzaamheden zal niemand echt hebben. Het plaatsen van isolatie in de kruipruimte is een klus die meestal in een halve dag klaar is. Zolang er niet vroeg in de ochtend of laat op de avond gewerkt wordt, zal er niet veel geluidsoverlast zijn. Er is voor het isoleren van kruipruimtes ook geen groot geweld nodig, zoals sloopwerk, dus dat scheelt al een hele hoop.

Ook bij het isoleren van de vloeren valt het allemaal wel mee. Je kunt de vloeren isoleren met spuitmateriaal of met isolatieplaten en het aanbrengen daarvan kan vrijwel in stilte gebeuren. In het laatste geval is het wel verstandig om je vooraf te laten informeren, mocht je de klus zelf willen klaren. Dan kom je niet voor onverwachte verrassingen te staan.

Kosten met en zonder subsidie weten?

Vraag dan vrijblijvende offertes op bij specialisten in je regio. En vergelijk het aanbod om een goed beeld van de mogelijkheden, het rendement en je besparing op jaarbasis te krijgen. Het vergelijken van offertes is gratis en vrijblijvend.

Veelgestelde vragen over isolatie

Veelgestelde vragen over de kosten