Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Subsidie-woningisolatie.nl Informatie en advies over de subsidieregeling voor woningisolatie!
Subsidie-woningisolatie.nl

Wat kost vloerisolatie?

Een niet-geïsoleerde vloer in een woning kost veel geld omdat er veel warmte verloren gaat. Met vloerisolatie laat je je energierekening dalen maar voorkom je ook eventuele schade aan je huis, door bijvoorbeeld vocht. De prijzen voor vloerisolatie hangen af van het type huis waarin je woont en het totale vloeroppervlak. Daarnaast kun je voor verschillende soorten isolatiematerialen kiezen zoals piepschuim of isolatieplaten.

Gemiddelde huizen

Als je in een appartement woont ben je veruit het goedkoopste uit. Een gemiddeld appartement heeft een vloeroppervlak van 45 m2 en je betaalt dan gemiddeld €30 per m2. In het geval van een tussenwoning, een rijtjeshuis dus, ben je met een vloeroppervlak van 50 m2 ongeveer €1.500 kwijt. Bij een hoekwoning komt daar meestal nog wat bij, want die zijn soms net wat groter.

Grotere huizen

Grotere huizen brengen logischerwijs meer kosten met zich mee. Bij een 2-onder-1-kap woning met een vloeroppervlak van 55 m2 kost de isolatie al gauw €1.650. Een vrijstaande woning, met een vloeroppervlak van 70 m2, haalt al snel ruim €2.000. In het laatste geval is dat meer een startbedrag, afhankelijk van de grootte van het huis.

Bijkomende kosten

De prijzen hangen ook nog af van het type isolatiemateriaal dat gebruikt wordt om de vloer mee te isoleren. Ook kun je extra kosten krijgen als meteen de kruipruimte onder de vloer wordt meegenomen. Daarnaast speelt het type vloer in je woning ook nog mee. Houten vloeren moeten namelijk extra geïsoleerd worden en dat tikt aan in de prijs.

Veelgestelde vragen over isolatie

Veelgestelde vragen over de kosten

 

Offertes voor isolatiewerken ontvangen?

Kies voor een erkende isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende isolatiespecialisten