Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Subsidie-woningisolatie.nl Informatie en advies over de subsidieregeling voor woningisolatie!
Subsidie-woningisolatie.nl

Kan ik bodemisolatie laten plaatsen?

Een belangrijke eerste regel bij bodemisolatie is dat het géén vloerisolatie is. Deze isolatievorm gaat namelijk een stuk dieper: letterlijk naar de bodem. Bodemisolatie is iets waar je goed over moet nadenken, want het kan gebeuren dat je de natuur tegen gaat werken. Dat klinkt misschien een beetje zweverig, maar het is eigenlijk best logisch. De eventuele gevolgen? Vochtproblemen in huis. Iets dat je juist wilde oplossen.

Bij bodemisolatie is het belangrijk dat het materiaal genoeg lucht doorlaat naar boven, want op die manier blijft er geen vocht achter in de kruipruimte en kunnen er geen schimmel- en vochtplekken ontstaan. Er bestaat tegenwoordig ook isolatiemateriaal dat brandveilig is, waardoor je je huis niet alleen duurzamer en energiebesparend maakt, maar ook veiliger.

Waarom en wanneer laten plaatsen?

Met bodemisolatie kun je ook ongedierteproblemen oplossen, omdat open ruimtes naderhand geïsoleerd zijn is er geen ruimte meer voor ongedierte. Soms is het ook een alternatief voor vloerisolatie, want dat type isolatie kan soms geen optie zijn (denk aan bijv. dat je kruipruimte minimaal 35 cm hoog moet zijn). Toch wordt meestal de voorkeur aan vloerisolatie gegeven, omdat je daarmee veel meer warmte vasthoudt dan bij bodemisolatie.

Veelgestelde vragen over isolatie

Veelgestelde vragen over de kosten

 

Offertes voor isolatiewerken ontvangen?

Kies voor een erkende isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende isolatiespecialisten