Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Subsidie-woningisolatie.nl Informatie en advies over de subsidieregeling voor woningisolatie!
Subsidie-woningisolatie.nl

Vloerisolatie

Een van de gemakkelijkste manieren om je huis te isoleren is door te kiezen voor vloerisolatie. Het is een zeer rendabele vorm van isoleren. Zeker als je weet hoeveel vocht en kou via de vloer in je woning terecht komt.

Voordelen van vloerisolatie

Naast een mooie besparing op je energierekening, heb je na het aanbrengen van vloerisolatie ook minder last van tocht en zal je merken dat je huis over het algemeen gelijkmatiger verwarmd wordt. Daarnaast heb je ook minder last van vocht dat vanuit de kruipruimte omhoog komt. Bovendien zorgt vloerisolatie voor een waardevermeerdering van je woning.

De hoogte van de kruipruimte

Bij het isoleren van je vloer moet je rekening houden met de hoogte van je kruipruimte. Hoe hoger deze namelijk is, hoe makkelijker het is om de vloer te isoleren. Als je kruipruimte 35 cm hoog is, kun je het beste de isolatie aanbrengen tegen de onderzijde van de vloer. Als je kruipruimte lager is dan 35 cm of je hebt helemaal geen kruipruimte, dan moet je kijken naar andere mogelijkheden zoals bodemisolatie.

Wat kost vloerisolatie?

De kosten van vloerisolatie bestaan uit verschillende onderdelen, te weten:

  • het isolatiemateriaal
  • het type van de isolatie
  • arbeids- en machinekosten
  • het te isoleren oppervlak
  • de BTW

Een gemiddeld huis van 70 m2 kun je al voor zo een €1.400 voorzien van vloerisolatie. Let er echter wel op dat de kosten van kruipruimte isolatie hoger zullen uitvallen, dat is namelijk een andere vorm van isolatie.

Een rekenvoorbeeld
Je hebt een huis van 12 meter lang en 6 meter breed. Het vloeroppervlak is dus 12 x 6 = 72 m2. Het benodigde oppervlak van de kruipruimte om te kunnen isoleren is: 0,30 x (2 x 12 + 2 x 6) = 10,8 m2. Het totaal te isoleren oppervlak is dus 72 + 10,8 = 82,8 m2. De meeste installatiebedrijven hanteren een isolatieprijs per m2, dus kun je deze prijs vermenigvuldigen met 82,8 om de kosten voor vloerisolatie in jouw huis te berekenen.

Welke materialen kies je?

Je kunt kiezen voor vloerisolatie met PUR-schuim, isolatieplaten of met isolatiekussens (glaswol of steenwol). Het isolatiemateriaal wordt onder de vloer aangebracht en heeft hierdoor een optimale werking. Daarnaast moet het materiaal ook een minimale RD-waarde hebben om subsidie te kunnen krijgen.

Overzicht vloerisolatiematerialen Diktes Rd=3,3
Glaswol 12 cm
Steenwol 14 cm
Vlasplaten 14 cm
Thermoskussens 3 kamers
EPS-platen 13 cm
Resol- en polyurethaan schuimplaten 7-9 cm
Geëxpandeerde kurkplaten 13 cm
Houtvezelplaten 13 cm
Gespoten PUR-schuim 13 cm

Laat een isolatie adviseur je meer vertellen over de mogelijkheden.

Wat kost isoleren?

Benader meerdere isolatiebedrijven voor gratis informatie en advies. Door het aanbod in jouw regio te vergelijken krijg je een goed beeld van de mogelijkheden.

Gratis en vrijblijvend vergelijken

Veelgestelde vragen over isolatie

Veelgestelde vragen over de kosten

 

Offertes voor isolatiewerken ontvangen?

Kies voor een erkende isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende isolatiespecialisten