Een kruipruimte die niet is geïsoleerd kan leiden tot schimmel en vocht in je huis, wat weer tot onnodig veel schade kan leiden. Daarnaast verbruik je te veel energie om de woning warm te houden. Hoogste tijd om daar wat aan te doen. Door het isoleren van de kruipruimte in je huis los je al die problemen snel op, maar daar zit natuurlijk wel een prijskaartje aan verbonden.

Het type huis

Afhankelijk van het soort huis waarin je woont, betaal je voor de kosten van het isoleren. Hoe groter je woont, hoe duurder het logischerwijs wordt. In een rijtjeshuis met een vloeroppervlak van 45 m2, moet je rekenen op een investering van €900 euro tot €1200 euro.

Een hoekwoning, met een vloeroppervlak van 50 m2 komt het neer op €1000 euro tot €1300 euro. Een 2-onder-1-kap woning met een vloeroppervlak van 25 m2 komt uit op €1100 euro tot €1400 euro. En een vrijstaand huis, uitgaande van een vloeroppervlak van 70 m2, komt neer op een investering van €1400 euro tot €1800 euro.

Materiaalkosten

Buiten de ruimte die geïsoleerd moet worden, hangt de prijs ook nog af van het type materiaal dat gebruikt wordt om het werk te verrichten. Zo zijn isolatiematrassen meestal het goedkoopste, zo een €1200 euro voor het opvullen van minimaal 35 cm. Polystreenchips zijn dan weer zo een €100 euro duurder en daar heb je een laag van 30 cm tot maximaal 35 cm van nodig per m2.

Vraag offertes aan

Om een concreet beeld te krijgen van wat het isoleren van de kruipruimte in je woning gaat kosten, is het verstandig om meerdere offertes aan te vragen. Zo krijg je een duidelijk beeld van de prijzen die gevraagd worden bij isolatiespecialisten in jouw regio. Je kunt dan overwegen om of voor de goedkoopste optie te gaan, of voor meer kwaliteit te kiezen en een duurdere offerte te nemen.

Kosten met en zonder subsidie weten?

Vraag dan vrijblijvende offertes op bij specialisten in je regio. En vergelijk het aanbod om een goed beeld van de mogelijkheden, het rendement en je besparing op jaarbasis te krijgen. Het vergelijken van offertes is gratis en vrijblijvend.

Veelgestelde vragen over isolatie

Veelgestelde vragen over de kosten