Op het moment dat je besluit je kruipruimte te laten isoleren, heb je aanzienlijk minder last van vocht en schimmel in je huis. Er zijn verschillende mogelijkheden op het gebied van het isoleren van de kruipruimte. Ook de prijzen voor deze vorm van isolatie kunnen variëren.

Wat is kruipruimte isolatie precies?

Een kruipruimte is in veel huizen aanwezig. De ruimte is klein en loopt onder de hele begane grond van het huis. Vaak bevinden zich in deze de ruimte de waterleidingen en elektra. Je kunt meestal via een kruipluik bij de voordeur je naar de kruipruimte begeven. Deze ruimte is in tegenstelling tot de rest van je huis niet verwarmd, en daardoor trekt het steeds vocht aan dat zich in de ruimte gaat verzamelen en uiteindelijk schimmel zal veroorzaken. Dit kan weer zijn aanslag hebben op de waterleidingen die zich in de ruimte bevinden, waardoor de kou en het vocht zich over het hele huis kan verspreiden. Het is dus van belang om je kruipruimte te laten isoleren, om deze problemen te voorkomen.

Verschillende materialen

Bij het isoleren van de kruipruimte kun je kiezen voor veel verschillende materialen. De materialen die echter het meest gebruikt zijn, zijn isolatieparels, isolatieschelpen, isolatiematrassen en isolatiechips. Voor verdere informatie en een goed passend advies voor jouw huis, kun je meerdere offertes aanvragen.

De tarieven

Als je er voor kiest om de kruipruimte te isoleren dan zal je hier snel de vruchten van plukken. Een goede kruipruimte isolatie zal je helpen om een minder vochtige woning te hebben. Hierdoor voelt het meer behaaglijk in je huis. Daarnaast kan je ook gemakkelijk tot €300 euro besparen op de stookkosten op jaarbasis. Twee grote voordelen dus! De tarieven voor kruipruimte isolatie zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type woning waarin je woont. De prijzen verschillen per type woning en afhankelijk van het aantal vierkante meters. Een rijtjeshuis is meestal een stuk goedkoper dan een vrijstaand huis om te isoleren, en een hoekwoning en 2-onder-1-kap woning zitten daar tussen in.

Verder is van belang of de kruipruimte goed toegankelijk is, hoe hoog de vochtigheidsgraad in huis is en het type isolatiematerialen dat gebruikt wordt. Wanneer je besluit het isoleren uit te besteden, zijn de kosten gemiddeld €20 euro per m2. Als je bijvoorbeeld een oppervlak van 60 m2 hebt, kun je door het isoleren van de kruipruimte tot wel 300 m3 gas per jaar besparen. Binnen 4 jaar kun je dus je investering alweer terug verdiend hebben.

Indicatieprijzen

Er zijn verschillende manieren waarop je de kruipruimte kunt isoleren. De prijzen hangen daarom ook af van het soort woning welke je hebt, hoe gemakkelijk de kruipruimte te bereiken is en daarnaast ook hoe vochtig het huis is. Bovendien zijn het natuurlijk de soort isolatiematerialen welke een invloed hebben op de totale kosten.

Als je een kruipruimte laat isoleren dan zijn de kosten ongeveer €20 euro per m2. Een gemiddelde woning heeft een kruipruimte van 60 m2. Hierbij horen ook de eerder genoemde €300 euro aan besparingen per jaar. Je investering kun je dus in grofweg 4 jaar terugverdienen.

De investeringen per woningsoort

Afhankelijk van het soort woning zal je een investering moeten maken volgens onderstaand rijtje. Natuurlijk is het beter om een offerte bij isolatiespecialisten op te vragen om zo een goed beeld van de kosten te krijgen.

  • Voor een rijtjeshuis met een vloeroppervlak van 45 m2 betaal je €900 euro
  • Een hoekwoning van 50 m2 zorgt voor een investering van €1000 euro
  • Een 2-onder-1-kap van 55 m2 zorgt voor een investering van €1100 euro
  • Een vrijstaand huis van 70 m2 zorgt voor een investering van €1400 euro

Kosten met en zonder subsidie weten?

Vraag dan vrijblijvende offertes op bij specialisten in je regio. En vergelijk het aanbod om een goed beeld van de mogelijkheden, het rendement en je besparing op jaarbasis te krijgen. Het vergelijken van offertes is gratis en vrijblijvend.

Veelgestelde vragen over isolatie

Veelgestelde vragen over de kosten