Het isoleren van je vloer is een goed idee. Je kunt zo een 10% tot 15% extra warmte vasthouden in huis met een goed geïsoleerde vloer. En hoewel de energieprijzen tegenwoordig niet meer zo extreem hoog zijn, kun je op langere termijn toch veel geld besparen. Het laten leggen van vloerisolatie is daarom wel zeker iets wat je kunt overwegen. Op dit moment is er ook een isolatie subsidie; de zogenoemde ISDE-regeling.

Waar moet je aan voldoen?

Voordat je een aannemer of isolatie adviseur langs laat komen om een offerte te laten maken, is het verstandig om na te gaan of je huis überhaupt wel geschikt is om vloerisolatie te laten leggen. Je kruipruimte dient namelijk minimaal 35 cm hoog te zijn. Dit is noodzakelijk zodat jij, of de mensen die de vloerisolatie komen leggen, er goed bij kunnen.

Wat zijn de manieren?

Er zijn verschillende manieren waarop je je vloer kunt laten isoleren. De meest ouderwetse techniek is het laten gieten van een chape, gemengd met argexkorrels. Tegenwoordig worden die korrels vervangen door een modernere soort, die nog meer isoleert. Je kunt als alternatief ook harde platen laten plaatsen onder de chape. Hiervoor moet je vloer wel voldoende draagkracht bieden. Er zijn nog meer manieren beschikbaar waarmee de vloer geïsoleerd kan worden. Afhankelijk van je budget en type vloer, kun je je hierover laten informeren.

Opspuiten

Een vrij makkelijke manier van het isoleren van je vloer is door deze te laten opspuiten. Hierbij worden de ruimtes volgespoten met een isolerend materiaal. Met deze techniek weet je zeker dat het materiaal goed hecht. Het is wel een stuk duurder dan andere technieken, maar het heeft wel weer veel voordelen. Het materiaal is bijvoorbeeld heel makkelijk weg te schuren.

Voor de langere termijn

Er zijn isolatiematerialen waarvan in de loop der tijd de isolerende werking afneemt. Daarom moet je bij het aanleggen afspraken maken met het bedrijf die dat doet, zodat je garantie kunt krijgen. Hiermee kom je niet voor onverwachte kosten of verrassingen te staan. Ook kan het bedrijf je informeren over het rendement dat je krijgt als je je vloer laat isoleren.

Kosten met en zonder subsidie weten?

Vraag dan vrijblijvende offertes op bij specialisten in je regio. En vergelijk het aanbod om een goed beeld van de mogelijkheden, het rendement en je besparing op jaarbasis te krijgen. Het vergelijken van offertes is gratis en vrijblijvend.

Veelgestelde vragen over isolatie

Veelgestelde vragen over de kosten