Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Subsidie-woningisolatie.nl Informatie en advies over de subsidieregeling voor woningisolatie!
Subsidie-woningisolatie.nl

Wat kost dakisolatie?

Het isoleren van je dak is een uitstekende manier om energie te besparen. Warmte stijgt namelijk op en bij een niet-geïsoleerd dak raak je al snel zo een 30% aan warmte kwijt. De prijs van het isoleren van je dak hangt van verschillende factoren af. Zo ben je met een plat dak een stuk goedkoper uit dan wanneer je een hellend dak hebt.

  Schuin dak isoleren

  De meeste woonhuizen hebben een puntdak welke aan zowel de buiten- als binnenkant geïsoleerd kan worden. Als de buitenkant wordt geïsoleerd, dan wordt de dakconstructie beschermd tegen invloeden van buitenaf, zoals vocht en kou. Hierom wordt dit ook wel de warmdak-methode genoemd. De kosten liggen op zo een €3.500 tot €4.500 voor een gemiddelde woning met 70 m2 aan dakoppervlak. Bij het isoleren van zo een dak maar dan aan de binnenzijde, betaal je ongeveer €1.500 tot €2.500.

  Plat dak isoleren

  Isolatie kan aan de binnenkant van een plat dak worden geplaatst, maar erbuiten kan ook. Dan wordt eerst het isolatiemateriaal geplaatst en daarna de dakbedekking. Er kan ook isolatiemateriaal bovenop de dakbedekking geplaatst worden, maar dit gebeurt meestal alleen als er veel op het dak gelopen wordt zoals op een dakterras. De kosten voor het isoleren van een plat dak zijn €3.000 tot €4.000 voor een gemiddelde woning met 70 m2 aan dakoppervlak, maar dan ben je wel in één keer klaar.

  Zoldervloer isoleren

  Om geld te besparen kun je er ook voor kiezen om alleen de zoldervloer te isoleren. Je kunt het zelfs redelijk eenvoudig zelf doen. De zolderruimte moet dan niet gebruikt worden als leefruimte en hoeft daarom niet verwarmd te worden. Met isolatie op de vloer van de zolder zorg je ervoor dat de warmte niet verder opstijgt dan tot de verdieping eronder. Van alle genoemde opties is deze vorm van isoleren het goedkoopst: gemiddeld €1.000 voor een ruimte van 45 m2.

  Veelgestelde vragen over isolatie

Veelgestelde vragen over de kosten

 

Offertes voor isolatiewerken ontvangen?

Kies voor een erkende isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Erkende isolatiespecialisten