Rumoer van de straat, tocht en kou: enkel glas heeft vele nadelen. Het loont daarom zeker om je glas te laten isoleren, en het enkel glas te laten vervangen door dubbel of HR++ glas. Hierdoor blijft de warmte die is opgestookt ook daadwerkelijk binnen en ontsnapt het niet weer naar buiten. Ook beslaan de ruiten niet langer. Je gasverbruik neemt af, wat goed is voor je energierekening en het milieu.

Verschillende soorten isolatieglas

Als je je enkel glas gaat laten vervangen, heb je verschillende mogelijkheden. Zo bestaan er naast twee glasplaten (dubbel glas) ook ruiten met drie glasplaten. Hier tussen zit dan een spouwruimte. Daarnaast wordt er vaak gebruik gemaakt van voorzetramen. Voor speciale woningen, zoals rijksmonumenten, kan ook monumentenglas worden ingezet. Ook bestaat er een hoogrendementglas, dat HR++ of HR+++ wordt genoemd. Hoewel dit rendementsglas over het algemeen wat duurder is, is het wel het overwegen waard. Dubbel glas is bijvoorbeeld goedkoper dan HR++ glas, maar is wel de beste optie: het houdt de warmte het beste vast.

  • De kosten van isolatieglas voor jouw woning weten? Vraag gratis isolatie offertes op.

Vraag een offerte aan

Om precies te weten welk soort glas het beste bij jouw situatie past, is het verstandig om bij verschillende vakmannen wat offertes aan te vragen. Je kunt bij de offerte vragen naar de certificatie van het betreffende bedrijf en de garanties die worden gegeven, zodat je weet dat je met een gespecialiseerd bedrijf te maken hebt.

De nazorg

Als je eenmaal isolatieglas hebt laten installeren, is het wel van belang om hiermee goed om te gaan zodat je optimaal van je hernieuwde wooncomfort kunt genieten. Zo is het belangrijk om je kozijnen goed te onderhouden. Als je dit niet doet, loop je namelijk het risico dat de net ge├»nstalleerde dubbele beglazing ‘lek’ raakt. Ook is het mogelijk dat de beglazing door slecht onderhouden kozijnen breekt.

Kosten met en zonder subsidie weten?

Vraag dan vrijblijvende offertes op bij specialisten in je regio. En vergelijk het aanbod om een goed beeld van de mogelijkheden, het rendement en je besparing op jaarbasis te krijgen. Het vergelijken van offertes is gratis en vrijblijvend.

Zie:
Isolatieglas
Subsidie dubbelglas

Veelgestelde vragen over isolatie

Veelgestelde vragen over de kosten