Het plaatsen van dakisolatie is een goed besluit om op langere termijn geld te besparen. Ook maak je je woning snel en makkelijk duurzamer en energiezuiniger.

Wel is het handig om vooraf te bekijken of het zin heeft om je dak te laten isoleren. Als je zolderruimte namelijk niet wordt gebruikt, is het niet echt nodig. Als er daarentegen echt geleefd wordt op de zolderetage, dan is dakisolatie zeker de overweging waard.

De mogelijkheden

Er zijn verschillende mogelijkheden als het gaat om het isoleren van je dak. Op de eerste plaats wordt er gekeken naar het type dak van je woning. Heb je een hellend dak of een plat dak? Dit zorgt al voor aanzienlijke verschillen in het isoleren ervan. Een isolatiespecialist zal je informeren over de werkwijze die bij dat type dak werkt.

Liever te veel dan te weinig

Een veelgemaakte fout bij het isoleren van daken is dat er geen ruimte over blijft zodat het dak kan ‘ademen’. Dit gebeurd dus niet altijd en is in veel gevallen een belangrijke voorwaarde om optimaal gebruik te maken van dakisolatie. Het gevolg is dat het er voor zorgt dat er in die ruimte vocht en daarmee schimmel ontstaat.

Het is dus beter om alles goed te isoleren, dan half. Hiermee investeer je ook op de lange termijn in een goed onderhouden huis. Dit is dus zeker iets dat je in gedachte moet houden als je de klus zelf aan wilt pakken, in plaats van het over te laten aan een vakman.

Er komt veel bij kijken

Het isoleren van een dak is een flink proces, zeker als het om een hellend dak gaat. Het is daarom het beste om een klus als deze over te laten aan een vakman, die weet wat hij doet en hoe alles gedaan moet worden. Mocht je het toch liever zelf doen, laat je dan informeren over de isolatiematerialen die je het beste kunt gebruiken en op welke manier je te werk moet gaan.

Kosten met en zonder subsidie weten?

Vraag dan vrijblijvende offertes op bij specialisten in je regio. En vergelijk het aanbod om een goed beeld van de mogelijkheden, het rendement en je besparing op jaarbasis te krijgen. Het vergelijken van offertes is gratis en vrijblijvend.

Veelgestelde vragen over isolatie

Veelgestelde vragen over de kosten