Wat kost gevelisolatie?

De kosten hangen af van verschillende factoren, zoals de materialen die worden gebruikt, de arbeidskosten en de machinekosten. De vanafprijzen zijn €15 per m2 gevel. Er zijn drie soorten gevelisolatie, namelijk: spouwmuurisolatie, buitengevelisolatie en binnengevelisolatie.

Kosten van de soorten

In het geval van spouwmuurisolatie wordt het isolatiemateriaal via geboorde gaten in de muur aangebracht. Het is de meest voorkomende en meest voordelige vorm van gevelisolatie en kost zo een €15 per m2.

Bij buitengevelisolatie wordt het isolatiemateriaal tegen de buitenmuur aangebracht. Deze vorm van isoleren is duurder, namelijk €140 per m2. Daarentegen is deze methode op de langere termijn echter wel rendabeler. De kosten bestaan vooral uit het verwijderen of slopen van de buitenste bouwlaag (gevel) van jouw woning.

Bij binnengevelisolatie wordt er tegen de binnenmuur een bepaalde soort isolatiemateriaal aangebracht. Hierover komt dan bijvoorbeeld behang. Dit kost zo een €100 per m2 en raak je enige ruimte kwijt omdat de muur in de binnenruimte dikker wordt. De kosten bestaan onder andere uit materiaalkosten voor gipsplaten, stucwerk en het houten frame.

Wat is voordeliger?

Hoewel het isoleren van de spouwmuren op het moment van doen het meest voordeligst is, is dat op de lange termijn niet. Je hebt de kosten doorgaans in 4 jaar terugverdiend. De buiten- en binnenmuurisolatiemethode is daarentegen veel duurder. Het kost 15 jaar om het terug te verdienen, maar je behaalt een grotere besparing op je energierekening.

Navragen bij gemeente

Bij buitengevelisolatie heb je vaak een vergunning nodig van je gemeente, omdat de buitenkant van je huis kan veranderen. En bij bepaalde panden is verandering van het aanzicht zelfs niet toegestaan, denk aan monumentale panden. Laat een specialist je huis vooraf onderzoeken om te kijken of er eventuele zaken zijn die het isoleren kunnen bemoeilijken.

Wat kost jouw woning isoleren?

Benader (lokale) isolatiebedrijven en vraag max. 4 offertes aan. Door het aanbod in jouw regio te vergelijken krijg je een goed beeld van de prijzen en mogelijkheden.

Gratis & vrijblijvend

Veelgestelde vragen over isolatie

Veelgestelde vragen over de kosten