Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Subsidie-woningisolatie.nl Informatie en advies over de subsidieregeling voor woningisolatie!
Subsidie-woningisolatie.nl

Spouwmuurisolatie

De spouw is de ruimte die zich tussen een binnenmuur en een buitenmuur van een woning bevindt. Spouwruimtes in woningen die gebouwd zijn tussen 1920 en 1976 zijn vaak niet geïsoleerd. De spouw kun je dan met isolatiemateriaal opvullen zodat je woning de opgestookte warmte beter weet vast te houden in de winter. Op deze manier komt er minder snel kou binnen. Het omgekeerde is waar tijdens de zomerperiode. Je woning wordt dan minder snel warm omdat de warmte minder snel binnen kan dringen.

Voordelen

Spouwmuurisolatie heeft vele voordelen. Door het vasthouden van de warmte is het in je hele huis gelijkmatiger warm. Bovendien is het ook nog eens heel goed voor het milieu. Je verwarming hoeft minder te stoken, waardoor er veel minder gas wordt gebruikt. Dit is goed voor je energierekening: je kan het rendement van je investering vergelijken met een rente van zo een 8% die je over je spaarrekening zou ontvangen.

De besparingen per jaar

Een inzicht in de gemiddelde kosten van spouwmuurisolatie:

Prijzen Jaarlijkse besparing Jaarlijkse gasbesparing
Tussenwoning €1.000 €200 300 m3
Hoekwoning €2.000 €530 800 m3
Vrijstaande woning €2.500 €780 1200 m3

Wat kost jouw woning isoleren?

Benader meerdere isolatiebedrijven voor gratis informatie en advies. Door het aanbod in jouw regio te vergelijken krijg je een goed beeld van de mogelijkheden.

Gratis en vrijblijvend vergelijken

Veelgestelde vragen over isolatie

Veelgestelde vragen over de kosten

 

Offertes voor isolatiewerken ontvangen?

Kies voor een erkende isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende isolatiespecialisten