Spouwmuurisolatie is veruit de meest gebruikte manier om een huis te isoleren. Het is namelijk relatief goedkoop en je isoleert er je hele huis mee. Die lage kosten komen vooral doordat er niet veel werk zit aan het plaatsen van het isolatiemateriaal. Toch is het handig om op een rijtje te hebben wat je er precies aan kwijt zult zijn.

Woningtype

Wat je precies betaalt voor het isoleren van de spouwmuren hangt op de eerste plaats af van het type woning. Je kunt ook meteen zien hoeveel je op jaarbasis bespaart aan energiekosten. Gemiddeld betaal je zo een €15 euro per m2. Uitgaande van een appartement ben je dan €500 euro tot €600 euro kwijt. Je bespaart dan zo een €150 euro per jaar op je energierekening.

Huizen

Bij een rijtjeshuis ben je gelijk wat meer kwijt, €800 euro tot €1100 euro en je bespaart €200 euro per jaar. Een hoekwoning wordt meteen wat duurder: €1200 euro tot €1400 euro om je huis te isoleren, met een energiebesparing van €350 euro per jaar. Een 2-onder-1-kap woning is de volgende in het rijtje. Daarvoor kost isoleren €1500 euro tot €1800 euro met een jaarbesparing van €500 euro.

Als laatste is er de vrijstaande woning. Hierbij is het natuurlijk belangrijk hoe groot je huis is. De prijzen beginnen ongeveer bij €2200 euro tot €2500 euro, met een jaarbesparing van €600 euro.

Subsidies

Omdat de Nederlandse overheid graag ziet dat we onze huizen energiezuiniger maken, wordt het beloond als dat ook gedaan wordt. Daarom kun je rekenen op verschillende regelingen of subsidies, waardoor je niet voor alle kosten zelf hoeft op te draaien. Hiervoor kun je bij je gemeente informeren. Ook is het goed om te weten dat voor de arbeidskosten van het plaatsen van isolatie het lage BTW-tarief geldt, waardoor je ook daarvoor minder geld kwijt bent dan bij andere werkzaamheden aan je huis.

Kosten met en zonder subsidie weten?

Vraag dan vrijblijvende offertes op bij specialisten in je regio. En vergelijk het aanbod om een goed beeld van de mogelijkheden, het rendement en je besparing op jaarbasis te krijgen. Het vergelijken van offertes is gratis en vrijblijvend.

Veelgestelde vragen over isolatie

Veelgestelde vragen over de kosten