Is het tijd dat je je huis gaat isoleren, maar kijk je op tegen de kosten die het met zich mee gaat brengen? Geen nood. De Nederlandse overheid komt je hierin tegemoet omdat zij ook graag zien dat huizen duurzamer en energiezuiniger worden. Daarom zijn er subsidies beschikbaar waar je beroep op mag doen als je besluit je huis te gaan isoleren.

De nieuwste subsidie: ISDE 2021

De nieuwste (of meest recente) subsidie voor woningisolatie valt onder de ‘Investeringssubsidie Duurzame Energie’, de ISDE. Als je gebruik wilt maken van deze regeling dan dien je aan een aantal voorwaarden te voldoen. Lees verder op pagina ISDE-regeling.

Informeer ook bij je gemeente

Hoe een subsidie precies werkt is per gemeente verschillend. Informeer daarom online of via het gemeentelijk loket wat de mogelijkheden zijn voor jouw huis. Zo zijn er gemeenten die je een lening geven tegen een aantrekkelijke rente en in andere gevallen kun je een deel van de kosten terugkrijgen. Daarnaast is er aan de arbeidskosten voor het aanbrengen van isolatiemateriaal een laag BTW-tarief verbonden.

Duurzaamheid

Er zijn op dit moment regelingen en subsidies om duurzaamheid te belonen. Die zijn er voor zowel particulieren als voor bedrijven. Als je bijvoorbeeld je bedrijfspand wilt isoleren, dan heb je meerdere opties om dat via een regeling rond te krijgen. Het is dan puur een kwestie van uitzoeken wat het beste bij jouw financiƫle situatie past. Hiervoor kun je meer informatie vinden op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Subsidie Energielabel

Het energielabel van je huis geeft aan hoe duurzaam en energiezuinig het op dat moment is. Als je in een oud huis woont, kan het goed zijn dat het huidige label een vrij lage is, zoals G of E. Sinds 2008 is er de mogelijkheid om een subsidie te krijgen als je aan kunt tonen dat je na bepaalde maatregelen, zoals het isoleren van je huis, een sprong kan maken naar een beter en schoner energielabel, zoals B of A. Deze stimuleringsmaatregel, zoals dat wordt genoemd, heet MeerMetMinder, maar is ondertussen veranderd van naam. BespaarLokaal is het nieuwe initiatief van de overheid op dit gebied.

Kosten met en zonder subsidie weten?

Vraag dan vrijblijvende offertes op bij specialisten in je regio. En vergelijk het aanbod om een goed beeld van de mogelijkheden, het rendement en je besparing op jaarbasis te krijgen. Het vergelijken van offertes is gratis en vrijblijvend.

Veelgestelde vragen over isolatie

Veelgestelde vragen over de kosten