Wat kost woningisolatie?

De kosten van het isoleren van je huis hangen van verschillende factoren af. Je kunt er namelijk voor kiezen om je hele huis te isoleren, maar je kunt het ook bij alleen de muren houden.

  1. Spouwmuurisolatie

    Spouwmuurisolatie is de meest populaire vorm van isolatie op dit moment. Hiermee kun je vrij goedkoop je hele huis isoleren. Dat wil zeggen: de muren. De prijs hangt af van het type huis waar je in woont, maar je kunt rekenen op gemiddelde kosten van €1.200 voor een woning van 75 m2.

  2. Dakisolatie

    Het isoleren van je dak is ook een optie. Afhankelijk van het type dak dat je hebt zijn er kosten aan verboden, maar reken bij een schuin dak op zo een €4.000 en bij een plat dak op €3.000. Hier gaat het om 70 m2 aan dakoppervlak.

  3. Vloerisolatie

    Het isoleren van je vloeren is ook een goede manier om warmte vast te houden. De prijs hangt weer af van het type woning en daarmee het aantal vierkante meters vloer dat geïsoleerd moet worden. Bij vloerisolatie kunnen veel kosten bijkomen, afhankelijk van het soort vloer dat in je huis ligt. Ga uit van gemiddeld €1.500 voor een woning van ongeveer 75 m2 groot.

Wat kost jouw woning isoleren?

Benader (lokale) isolatiebedrijven en vraag max. 4 offertes aan. Door het aanbod in jouw regio te vergelijken krijg je een goed beeld van de prijzen en mogelijkheden.

Gratis & vrijblijvend

Veelgestelde vragen over isolatie

Veelgestelde vragen over de kosten