Je gaat je huis laten isoleren. Een goed besluit, want je zorgt ervoor dat er minder energie wordt verspild en daar haal je zelf voordeel uit met een lagere energierekening. Toch vraagt het eerst om een investering. De kosten van het isoleren van je huis hangen van verschillende factoren af. Je kunt er namelijk voor kiezen om je hele huis te isoleren, maar je kunt het ook bij alleen de muren houden.

Spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie is de meest gebruikte vorm van isolatie op dit moment. Hiermee kun je vrij goedkoop je hele huis isoleren. Dat wil zeggen: de muren. Hiermee maak je je huis wel in één keer een stuk energiezuiniger. De prijs hangt af van het type huis waar je in woont, maar je kunt rekenen op gemiddelde kosten van €1200 euro. Laat vooraf wel meerdere offertes maken, zodat je weet waar je aan toe bent. Met een kleiner huis ben je namelijk goedkoper uit.

Dakisolatie

Het isoleren van je dak is ook een optie. Warmte stijgt op en als je dak niet is geïsoleerd, raak je al snel zo een 30% kwijt. Daardoor ga je onnodig veel stoken en dat is zonde. Het isoleren van je dak kan dit voorkomen. Afhankelijk van het type dak dat je hebt zijn er kosten aan verboden, maar reken bij een schuin dak op zo een €5000 euro en bij een plat dak op €3000. Ook hier geldt weer: laat meerdere offertes opstellen.

Vloerisolatie

Het isoleren van je vloeren is ook een goede manier om warmte vast te houden. De prijs hangt weer af van het type woning en daarmee het aantal vierkante meters vloer dat geïsoleerd moet worden. Bij vloerisolatie kunnen veel kosten bijkomen, afhankelijk van het soort vloer dat in je huis ligt. Ga uit van gemiddeld €1500 euro, maar laat je vooraf goed informeren, ook naar de verschillende mogelijkheden die er zijn.

Kosten met en zonder subsidie weten?

Vraag dan vrijblijvende offertes op bij specialisten in je regio. En vergelijk het aanbod om een goed beeld van de mogelijkheden, het rendement en je besparing op jaarbasis te krijgen. Het vergelijken van offertes is gratis en vrijblijvend.

Veelgestelde vragen over isolatie

Veelgestelde vragen over de kosten