Het isoleren van je dak is een uitstekende manier om energie te besparen. Warmte stijgt namelijk op en bij een niet-geïsoleerd dak raak je al snel zo een 30% aan warmte kwijt. De prijs van het isoleren van je dak hangt van verschillende factoren af. Zo ben je met een plat dak een stuk goedkoper uit dan wanneer je een hellend dak hebt.

Schuin dak isoleren

De meeste woonhuizen hebben een puntdak, ook wel een hellend dak genoemd. Dat kan op meerdere manieren geïsoleerd worden: aan zowel de buiten- als binnenkant. Als de buitenkant wordt geïsoleerd, dan wordt de dakconstructie beschermd tegen invloeden van buitenaf, zoals vocht en kou. Hierom wordt dit ook wel de ‘warm dak’- methode genoemd. De kosten voor het isoleren van de buitenkant liggen op zo een €3500 euro tot €4500 euro voor een gemiddelde Nederlandse woning. Bij het isoleren van de binnenkant van het dak betaal je ongeveer €1500 tot €2500 euro.

Plat dak

Ook zijn er meerdere manieren waarop een plat dak geïsoleerd kan worden. Op de eerste plaats kan de isolatie aan de binnenkant worden geplaatst, maar erbuiten kan ook. In dat laatste geval wordt eerst het isolatiemateriaal geplaatst en daarna de dakbedekking. Er kan ook isolatiemateriaal bovenop de dakbedekking geplaatst worden, maar dit gebeurt meestal alleen als er veel op het dak gelopen wordt, bijvoorbeeld op een dakterras. De kosten voor het isoleren van een plat dak zijn €3000 euro tot €4000 euro voor een gemiddelde woning in Nederland, maar dan ben je wel in één keer klaar.

Zoldervloer

Als er niet actief gewoond wordt op zolder, kun je er ook voor kiezen om alleen de zoldervloer te isoleren. De zolderruimte hoeft dan namelijk niet verwarmd te worden en met isolatie op de vloer stijgt de warmte niet verder op dan naar de verdieping eronder, waar wel geleefd wordt. Van alle genoemde opties is deze vorm van isoleren vrijwel het goedkoopst: gemiddeld €1000 euro tot €2000 euro.

Kosten met en zonder subsidie weten?

Vraag dan vrijblijvende offertes op bij specialisten in je regio. En vergelijk het aanbod om een goed beeld van de mogelijkheden, het rendement en je besparing op jaarbasis te krijgen. Het vergelijken van offertes is gratis en vrijblijvend.

Veelgestelde vragen over isolatie

Veelgestelde vragen over de kosten