Wat kost isolatieglas?

De kosten van glasisolatie hangen af van verschillende factoren. Er zijn namelijk nogal wat soorten glas om uit te kiezen. Ook kan het zijn dat er meteen nieuwe kozijnen geplaatst moeten worden en dat zorgt er ook weer voor dat er kosten bijkomen.

Soorten isolatieglas

Er zijn zes manieren waarop je je ramen isolerend kan maken. De goedkoopste manier is door gewoon dubbel glas te nemen. Dit kost ongeveer €65 per m2. Daarna komen de HR-glazen. Die zijn er van HR tot HR+++. De prijzen daarvoor gaan van €70 per m2 tot €120 per m2.

Kozijnen

Bij het plaatsen van isolatieglas worden vaak ook meteen nieuwe kozijnen geplaatst. De staat van de kozijnen bepaalt namelijk mede hoe goed de isolatiewerking van het glas is. Je hebt de keuze uit houten en kunststof kozijnen. De laatstgenoemde gaan langer mee. Bekijk ook deze website welke gaat over subsidies voor kozijnen: www.subsidie-kozijnen.nl

Subsidies voor glas

Omdat er nogal wat kosten zitten verbonden aan het plaatsen van isolatieglas, is het verstandig om bij je gemeente of provincie na te gaan welke subsidies er beschikbaar zijn. Er kunnen namelijk verschillende regelingen zijn voor huiseigenaren die hun huis duurzamer en energiezuiniger willen maken. Met zo een regeling kun je bijvoorbeeld een financiële bijdrage krijgen of lenen tegen een lager rentetarief.

Wat kost jouw woning isoleren?

Benader (lokale) isolatiebedrijven en vraag max. 4 offertes aan. Door het aanbod in jouw regio te vergelijken krijg je een goed beeld van de prijzen en mogelijkheden.

Gratis & vrijblijvend

Veelgestelde vragen over isolatie

Veelgestelde vragen over de kosten