Isolatieglas is ideaal om te voorkomen dat warmte via de ramen van je huis verloren gaat. De kosten van glasisolatie hangen af van verschillende factoren. Er zijn namelijk nogal wat soorten glas om uit te kiezen. Ook kan het zijn dat er meteen nieuwe kozijnen geplaatst moeten worden en dat zorgt er ook weer voor dat er kosten bijkomen.

Soorten isolatieglas

Er zijn zes manieren waarop je je ramen isolerend kan maken. De goedkoopste manier is door simpel dubbel glas te gebruiken. Dit kost ongeveer €65 euro per m2. Daarna komen de HR-glazen. Die zijn er van HR tot HR+++. De prijzen daarvoor gaan van €70 euro per m2 tot €120 euro per m2.

De laatste optie zijn voorzetramen en zijn een goed alternatief op het plaatsen van isolerend glas om welke reden dan ook het niet lukt om dubbel glas te plaatsen. Ze isoleren minder goed dan isolatieglas, maar je bespaart wel een mooi bedrag op je energierekening op jaarbasis. Toch betaal je voor voorzetramen al gauw €120 euro per m2. Daar komt wel bij dat er geen nieuwe kozijnen geplaatst hoeven worden, omdat voorzetramen daar al van voorzien zijn.

Kozijnen

Bij het plaatsen van isolatieglas worden vaak ook meteen nieuwe kozijnen geplaatst. De staat van de kozijnen bepaalt namelijk mede hoe goed de isolatiewerking van het glas is. Als je de kozijnen dus niet goed onderhoudt, dan neemt die werking af en dat is zonde van al het geld dat je erin hebt gestoken. Je hebt de keuze uit houten- en kunststof kozijnen. De laatstgenoemde gaan langer mee. Bekijk ook deze website welke gaat over subsidies voor kozijnen: www.subsidie-kozijnen.nl

Subsidies

Omdat er nogal wat kosten zitten verbonden aan het plaatsen van isolatieglas, is het verstandig om bij je gemeente of provincie na te gaan welke subsidies er beschikbaar zijn. Er zijn namelijk verschillende regelingen voor mensen die hun huis duurzamer en energiezuiniger willen maken. Met zo een regeling kun je bijvoorbeeld een financiële bijdrage krijgen.

Kosten met en zonder subsidie weten?

Vraag dan vrijblijvende offertes op bij specialisten in je regio. En vergelijk het aanbod om een goed beeld van de mogelijkheden, het rendement en je besparing op jaarbasis te krijgen. Het vergelijken van offertes is gratis en vrijblijvend.

Veelgestelde vragen over isolatie

Veelgestelde vragen over de kosten

Meer op externe websites:
– Kozijnen en de beglazing: Kozijnen-Kopen.nl/dubbelglas
– Isolatieglas en informatie: IsolatieglasWijzer.nl