Een niet geïsoleerde vloer in een woning kost veel extra stookkosten, omdat er veel warmte door de vloer heen verloren gaat.

Het is daarom verstandig om je vloeren goed te laten isoleren. Ook voorkom je met vloerisolatie eventuele schade aan het huis, door bijvoorbeeld vocht. De prijzen voor vloerisolatie hangen af van het type huis waarin je woont en het totale vloeroppervlak. Daarnaast kun je voor verschillende soorten isolatiematerialen kiezen zoals piepschuim of isolatieplaten.

Gemiddelde huizen

Als je in een appartement woont ben je veruit het goedkoopste uit indien je vloerisolatie wilt laten leggen. Een gemiddeld appartement heeft een vloeroppervlak van 45 m2 en je betaalt gemiddeld €30 euro per m2. Je komt dan uit op ongeveer €1300 euro. In het geval van een tussenwoning, een rijtjeshuis dus, ben je met een vloeroppervlak van 50 m2 ongeveer €1500 euro kwijt. Bij een hoekwoning komt daar meestal nog wat bij, want die zijn soms net wat groter.

Grotere huizen

Grotere huizen brengen logischerwijs meer kosten met zich mee. Een 2-onder-1-kap woning met een vloeroppervlak van 55 m2 kost al gauw €1650 euro. Een vrijstaande woning, met een vloeroppervlak van 70 m2, haalt al snel ruim €2000 euro. In het laatste geval is dat meer een startbedrag, afhankelijk van de grootte van je huis.

Bijkomende kosten

De prijzen hangen ook nog af van het type isolatiemateriaal dat gebruikt wordt om de vloer mee te isoleren. Ook kun je extra kosten krijgen als meteen de kruipruimte onder de vloer mee wordt genomen. Daarnaast speelt het type vloer in je woning ook nog mee. Houten vloeren moeten namelijk extra geïsoleerd worden en dat tikt aan in de prijs. Het is daarom verstandig om verschillende offertes aan te vragen, zodat je prijzen bij bedrijven in jouw regio kunt vergelijken.

Kosten met en zonder subsidie weten?

Vraag dan vrijblijvende offertes op bij specialisten in je regio. En vergelijk het aanbod om een goed beeld van de mogelijkheden, het rendement en je besparing op jaarbasis te krijgen. Het vergelijken van offertes is gratis en vrijblijvend.

Veelgestelde vragen over isolatie

Veelgestelde vragen over de kosten