Ben je ondernemer en wil je duurzamer te werk gaan, bijvoorbeeld door jouw bedrijfspand te isoleren en energiezuiniger te maken? Dan is de Milieu-investeringsaftrek (MIA) iets voor jou. Deze regeling is in het leven geroepen om duurzaamheid voor ondernemers te stimuleren. Dus voordat je begint met de isolatiewerkzaamheden, is het handig om op te zoeken waar je recht op hebt.

Hoe werkt het?

Met de MIA kun je gebruik maken van een investeringsaftrek. Dit kan oplopen tot 36% van het totale investeringsbedrag. Je kunt dit doen als je bijvoorbeeld een milieuvriendelijk product op de markt brengt, of wanneer je bedrijfsmiddelen aanschaft die duurzaam zijn. Er is een lijst beschikbaar via de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland waarop staat welke middelen voor de MIA-regeling in aanmerking komen.

En verder…

In geval van isolatiewerkzaamheden aan een bedrijfspand, kun je de MIA-regeling aanvragen. Op de Energielijst is het te vinden onder de noemer ‘Isolatie voor bestaande constructies’. Je kunt overigens ook met terugwerkende kracht gebruikmaken van de regeling. In principe moet je binnen drie maanden van het geven van de isolatieopdracht de aanvraag indienen. Dit kan via het eLoket van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Voor de aanvraag moet je verschillende dingen op orde hebben, zoals een eHerkenning. De informatie daarover kun je vinden op de website van de Rijksdienst.

Zaakjes op orde

Er komt veel bij kijken om een aanvraag te doen voor de MIA-regeling. Het is daarom belangrijk om alles goed op orde te hebben. Je kunt hiervoor een bedrijf inhuren die alles voor je invult en alle documenten in orde maakt. Voor uitgebreidere informatie kun je via de Rijksdienst een brochure krijgen om alles nog eens goed door te nemen. Neem vrijblijvend contact op met isolatie adviseurs die je graag verder helpen.

Raadpleeg deze sites van de overheid:
MIA en VAMIL regeling
MIA aanvragen
eHerkenning

Kosten met en zonder subsidie weten?

Vraag dan vrijblijvende offertes op bij specialisten in je regio. En vergelijk het aanbod om een goed beeld van de mogelijkheden, het rendement en je besparing op jaarbasis te krijgen. Het vergelijken van offertes is gratis en vrijblijvend.

Veelgestelde vragen over isolatie

Veelgestelde vragen over de kosten