Milieu-investeringsaftrek (MIA)

Ben je ondernemer en wil je duurzamer te werk gaan, bijvoorbeeld door jouw bedrijfspand te isoleren en energiezuiniger te maken? Dan is de Milieu-investeringsaftrek (MIA) iets voor jou.

Hoe werkt het?

Met de MIA kun je gebruik maken van een investeringsaftrek. Dit kan oplopen tot 36% van het totale investeringsbedrag. Je kunt dit doen als je bijvoorbeeld een milieuvriendelijk product op de markt brengt, of wanneer je bedrijfsmiddelen aanschaft die duurzaam zijn. Er is een lijst beschikbaar waarop staat welke middelen voor de MIA-regeling in aanmerking komen.

Op de Energielijst is isolatie te vinden onder de noemer ‘Isolatie voor bestaande constructies’. Je kunt overigens ook met terugwerkende kracht gebruikmaken van de regeling. In principe moet je binnen drie maanden van het geven van de isolatieopdracht de aanvraag indienen. Dit kan via het eLoket van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Aanvragen

Er komt veel kijken bij het doen van een aanvraag voor de MIA-regeling. Het is daarom belangrijk om alles goed op orde te hebben. Je kunt eventueel ook een bedrijf inhuren die alles voor je invult en de documenten in orde maakt.

Raadpleeg deze websites van de overheid:
MIA en VAMIL regeling
MIA aanvragen
eHerkenning

Wat kost isoleren?

Benader meerdere isolatiebedrijven voor gratis informatie en advies. Door het aanbod in jouw regio te vergelijken krijg je een goed beeld van de mogelijkheden.

Gratis en vrijblijvend vergelijken

Veelgestelde vragen over isolatie

Veelgestelde vragen over de kosten