Het milieu gaan heel veel mensen steeds belangrijker vinden. Bedrijven gaan steeds meer op een duurzame manier produceren en de inwoners van Amsterdam gaan meer en meer letten op hun energieverbruik. Maar wist jij dat je energierekening met bijna de helft kan verlagen als je je woning in Amsterdam isoleert?

Het isoleren van de woning

De gemeente Amsterdam is een groot voorstander van het laten isoleren van woningen. Op de website van de gemeente wordt dan ook duidelijk aangegeven wat de voordelen zijn. Door een goede isolatie van je woning wordt het warmteverlies beperkt. Daardoor is er minder energie nodig om je woning warm te houden. Isolatie kost natuurlijk geld, maar dit geld ga je absoluut besparen in de toekomst. Allereerst krijg je van de gemeente subsidies wanneer je gaat isoleren. Dat, samen met het geld wat je bespaart op je energierekening, zorgen ervoor dat het isoleren je uiteindelijk geld gaat opleveren.

Voordelen van isolatie

De reden dat de gemeente Amsterdam en andere gemeenten in Nederland subsidies geven voor het laten isoleren van gebouwen en woningen is dat het nodig is dat we energiezuiniger gaan leven. Klimaatverandering is één van de grootste bedreigingen voor de aarde en dat komt door onder andere de CO2-uitstoot. En ja, isolatie is één van de belangrijkste aspecten die juist daarvoor het verschil kan maken.

Je woning wordt ook gezonder door isolatie. Dat komt omdat je woning minder vochtig zal zijn en dat daardoor bacteriën minder snel kunnen vermenigvuldigen. Je huis voelt ook warmer en aangenamer aan. Dit alles zorgt ervoor dat je fijner kan wonen in je huis.

Isolatie aanbieders in Amsterdam

Je hebt keuze uit veel bedrijven. Je zou dus eerst eens rond kunnen vragen in je familie- of vriendenkring of iemand daar positieve ervaringen heeft met een bedrijf. Je kan ook contact opnemen met verschillende isolatiebedrijven en dan degene uitkiezen die jou het beste lijkt. Dat kan door gebruik te maken van onze offerte service en kom je snel in contact met meerdere lokale specialisten die je graag verder helpen.

Kosten met en zonder subsidie weten?

Vraag dan vrijblijvende offertes op bij specialisten in je regio. En vergelijk het aanbod om een goed beeld van de mogelijkheden, het rendement en je besparing op jaarbasis te krijgen. Het vergelijken van offertes is gratis en vrijblijvend.

Zie ook:
Gemeente Amsterdam

Veelgestelde vragen over isolatie

Veelgestelde vragen over de kosten