Helemaal klaar met elke keer weer een hoge energierekening? Dan kan de isolatie van je woning wel eens de oplossing zijn waarnaar je op zoek bent. Waar in Nederland je ook woont, isolatie is mogelijk. Dus ook in de gemeente Apeldoorn. Het kan maar zo zijn dat je niet voldoende geld hebt om je hele huis te laten isoleren. Dan kan je er voor kiezen om het in stappen te doen.

De grootste besparingen

Als je de isolering in delen doet is het wel zo handig om te weten met welke delen je het meeste kan besparen. Met het isoleren van het dak en het isoleren van de gevel kun je het meeste besparen. Dakisolatie kan tot 30% schelen, gevelisolatie tot 25%. De isolatie van deze 2 aspecten zorgt ervoor dat de muren minder koud zijn, dat de kans op vochtproblemen minder wordt, dat het minder koud is en dat er minder sprake is van geluidsoverlast. Heel veel voordelen dus.

Subsidie in Apeldoorn

Voor je begint met het zoeken van geschikte bedrijven en voordat je alles in werking gaat zetten zou je kunnen bekijken of je recht hebt op een subsidie. In de gemeente Apeldoorn kan je in sommige gevallen een subsidie krijgen. Hiervoor moet je woning wel aan verschillende eisen voldoen. Voor meer informatie hierover kan je contact opnemen met de gemeente Apeldoorn.

Het belang van isolatie

Aan het begin is het belang van isolatie al genoemd. Je kan er geld mee besparen. Echter is het isoleren van je woning ook nog eens goed voor het milieu. Dit is ook de reden dat gemeenten subsidies beschikbaar stellen. Zo kan heel Nederland samenwerken aan een beter milieu en daardoor aan een betere samenleving, ook voor de toekomst.

Kosten met en zonder subsidie weten?

Vraag dan vrijblijvende offertes op bij specialisten in je regio. En vergelijk het aanbod om een goed beeld van de mogelijkheden, het rendement en je besparing op jaarbasis te krijgen. Het vergelijken van offertes is gratis en vrijblijvend.

Zie:
Gemeente Apeldoorn

Veelgestelde vragen over isolatie

Veelgestelde vragen over de kosten