Het isoleren van je woning is een uitstekende manier om op jaarbasis geld te besparen. Daarnaast draag je bij aan een beter milieu en verspil je minder energie. Ben je woonachtig in de gemeente Eindhoven en denk je eraan om je woning of kantoorpand te isoleren? Dan zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden of waar je wat extra onderzoek naar moet doen.

Geld lenen bij de gemeente

De gemeente Eindhoven heeft een zogenoemde energiebesparingslening. Met deze lening, die een rentepercentage van 2% heeft, kun je maatregelen nemen om energie te besparen in je woning. Door aanpassingen aan je huis te doen, zoals het isoleren van bijvoorbeeld het dak of gevels, bespaar je jaarlijks veel geld op je energierekening en de gemeente Eindhoven helpt hier graag bij.

Voorwaarden

Om in de gemeente Eindhoven in aanmerking te komen voor die lening, moet je als huizenbezitter aan een aantal voorwaarden voldoen. Op de eerste plek ben je eigenaar van een bestaande woning (geen nieuwbouw). Als huurder heb je dus geen recht op de lening.

Als je je woning wilt gaan isoleren, dien je de aanvraag voor de lening uiterlijk zes weken voor de start van de werkzaamheden in te dienen bij de gemeente. De werkzaamheden zelf moeten door een erkend bedrijf worden gedaan. Voor de overige voorwaarden kun je altijd kijken op de website van de gemeente Eindhoven.

Let op eventuele vergunningen

Voordat je begint met het isoleren van je woning, is het belangrijk dat je bij de gemeente Eindhoven nagaat of je daar een vergunning voor nodig hebt. Je kunt dit ook nakijken via een vergunningscheck. Voor vloerisolatie heb je in de meeste gevallen geen vergunning nodig, maar bij dak- of gevelisolatie is het verstandig om het na te kijken voordat je aan de werkzaamheden begint.

Kosten met en zonder subsidie weten?

Vraag dan vrijblijvende offertes op bij specialisten in je regio. En vergelijk het aanbod om een goed beeld van de mogelijkheden, het rendement en je besparing op jaarbasis te krijgen. Het vergelijken van offertes is gratis en vrijblijvend.

Zie:
Gemeente Eindhoven

Veelgestelde vragen over isolatie

Veelgestelde vragen over de kosten