Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Subsidie-woningisolatie.nl Informatie en advies over de subsidieregeling voor woningisolatie!
Subsidie-woningisolatie.nl

Gemeente Nijmegen

Door je woning te isoleren zorg je ervoor dat je huis energiezuiniger wordt. Op die manier kun je jaarlijks veel geld besparen op je energierekening en ben je duurzaam bezig. Woon je in de gemeente Nijmegen en wil je je woning isoleren? Dan kun je soms rekenen op een extra bijdrage van de gemeente (naast die van de Rijksoverheid, zie ISDE-subsidie).

Huidige regelingen

Op dit moment is op de website van de Gemeente Nijmegen de volgende lopende subsidieregelingen te vinden:

 • Duurzaamheidslening particulieren
  Wil je bijv. je dak isoleren, maar heb je niet voldoende financiële middelen om dat uit te laten voeren? Dan kun je kiezen voor een duurzaamheidslening. Bekijk websites: www.svn.nl/nijmegen en www.nijmegen.nl/duurzaamheidslening.
 • Aanjaagfonds Energietransitie
  Heb je een bedrijf of organisatie en een idee dat gericht is op energiebesparing? Dan kun je misschien gebruik maken van deze regeling. Bekijk de website: www.nijmegen.nl/aanjaagfonds.
 • Subsidie bewonersinitiatieven energie
  Deze subsidie valt ook onder het ‘Aanjaagfonds Energietransitie’ en kun je als groep bewoners van een straat of buurt subsidie aanvragen voor verduurzaming. Bekijk de website: www.nijmegen.nl/buurtinitiatief.

Lees verder: www.nijmegen.nl/subsidies/

Oude regelingen

De zogenoemde Energieaanpak was in 2012 in het leven geroepen door de gemeente Nijmegen. Hiermee worden bewoners aangezet tot het energiezuiniger maken van hun woning en konden zij €500 als subsidie krijgen.

Informeer bij je gemeente

Voordat je een eventuele subsidie voor woningisolatie aanvraagt, is het verstandig om vooraf bij je gemeente te informeren naar de mogelijkheden. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat je een vergunning nodig hebt om werkzaamheden te laten uitvoeren in je huis.

Voor vragen kun je terecht bij de Omgevingsdienst Regio Nijmegen. Via de website van de gemeente kun je vaak ook snel antwoord krijgen op je vragen. Of bel 14 024.

Wat kost isoleren?

Benader meerdere isolatiebedrijven voor gratis informatie en advies. Door het aanbod in jouw regio te vergelijken krijg je een goed beeld van de mogelijkheden.

Gratis en vrijblijvend vergelijken

Veelgestelde vragen over isolatie

Veelgestelde vragen over de kosten

 

Offertes voor isolatiewerken ontvangen?

Kies voor een erkende isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Erkende isolatiespecialisten