Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Subsidie-woningisolatie.nl Informatie en advies over de subsidieregeling voor woningisolatie!
Subsidie-woningisolatie.nl

Dakisolatie

Een ongeïsoleerd dak brengt veel narigheid met zich mee. Je huis verliest via het dak een heleboel warmte. Hierdoor ga je meer stoken, waardoor je gasverbruik omhoog schiet en er meer CO2 wordt uitgestoot. Dit betekent weer een grotere milieuvervuiling en hogere energiekosten. Een van de manieren om je huis te isoleren is door voor dakisolatie te kiezen. Je kunt het rendement van deze investering vergelijken met een rente van zo een 9% op je spaarrekening.

Voor elk huis het juiste dak

Afhankelijk van het type huis en dak dat je hebt, zijn er verschillende soorten dakisolatie. Je kunt ook zelf veel doen. Als je bijvoorbeeld een houten pannendak hebt, waar geen folie of dakleer aanwezig is, kan je in principe zelf de binnenkant van je dak isoleren. Als er echter wel folie of dakleer aanwezig is, doe je er verstandig aan om een expert in te schakelen. Hij of zij kan dan beoordelen of je dak ‘damp-open’ is. Als je dit niet doet, loop je het risico op dakrot. Dampremmende lagen moeten namelijk op de juiste manier worden aangelegd, omdat je anders te maken krijgt met vochtproblemen.

Een plat dak

Als je een plat dak hebt, moet de isolatie aan de bovenkant plaatsvinden. Ook dit is een klusje die je het beste aan een expert kan overlaten, aangezien dit zeer nauwkeurig moet gebeuren. Aan de bovenkant isoleren is voor een leek haast onmogelijk om zelf te doen. En als je toch besluit om de isolatie aan de onderkant aan te brengen, loop je weer de kans dat er dakrot door vochtproblemen ontstaat.

Een groen dak

Als je kiest voor een groen dak (sedum dak), ben je nog niet klaar. Ook deze daken moeten namelijk geïsoleerd worden. Een groen dak isoleert vanuit zichzelf namelijk onvoldoende. Qua materiaal is het aan te raden te kiezen voor mechanische bevestiging. Als je kiest voor materiaal voor isolatie die worden vastgelijmd of vastgespoten, kun je dit materiaal later moeilijk scheiden of opnieuw gebruiken.

Indicatieprijzen

Hieronder hebben we een overzicht samengesteld van enkele soorten daken en de dakisolatie. Het dakoppervlak is rond de 70 m2 en een zoldervloer van ongeveer 50 m2. De kosten zijn dan als volgt:

  • Binnenzijde schuin dak: €1.600 – €2.600
  • Buitenzijde schuin dak: €3.600 – €4.600
  • Zoldervloer: €1.100 – €2.100
  • Plat dak: €3.100 – €4.100

Het gaat hier natuurlijk om een indicatie van de kosten. Ieder dak kent zijn eigen kosten. Het is daarom slim om bij verschillende aanbieders van dakisolatie een offerte op te vragen. Zo zal je precies ontdekken wat de kosten zijn om jouw dak te isoleren.

Wat kost isoleren?

Benader meerdere isolatiebedrijven voor gratis informatie en advies. Door het aanbod in jouw regio te vergelijken krijg je een goed beeld van de mogelijkheden.

Gratis en vrijblijvend vergelijken

Veelgestelde vragen over isolatie

Veelgestelde vragen over de kosten

 

Offertes voor isolatiewerken ontvangen?

Kies voor een erkende isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende isolatiespecialisten