Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Subsidie-woningisolatie.nl Informatie en advies over de subsidieregeling voor woningisolatie!
Subsidie-woningisolatie.nl

Gevelisolatie

Als je huis geen gevelisolatie heeft, loop je het risico veel warmte te verliezen. Daardoor slaat de verwarming vaker aan en betaal je een stuk meer stookkosten. Deze problemen heb je niet als je de gevel vanuit de buitenkant laat isoleren.

Je verbruikt voor elke vierkante meter die je laat isoleren ongeveer 9 m3 minder gas. Dit heeft ook zo zijn effecten op het milieu: de CO2-uitstoot daalt en je betaalt minder belasting. Wel zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. In dit artikel stippen we deze even kort aan.

Is jouw huis voor 1983 gebouwd? Dan zal de gevel niet geïsoleerd zijn of slechts matig voorzien zijn van gevelisolatie. Gevelisolatie biedt dan uitkomst.

Hoe gaat het in zijn werk?

Bij het isoleren van de buitenkant van de gevel laat je isolatiemateriaal leggen tegen de buitenmuren van je huis. Hierbij kan je kiezen uit twee bepaalde soorten afwerking. De eerste is sierpleister, de tweede is gevelbekleding. Zo kun je kiezen voor houten planken, maar ook voor vezelcementplaten of kunststofplaten.

Welk isolatiemateriaal kies je?

Ook van belang is de zogenoemde warmteweerstand. De warmteweerstand wordt gemeten in ‘Rd’ en bepaalt hoeveel warmte het materiaal dat gebruikt wordt bij de isolatie, uiteindelijk binnenhoudt.

Voor het materiaal geldt dat hoe hoger deze Rd-waarde is, hoe beter het materiaal warmte kan tegenhouden. De buitenmuur kent vervolgens ook een warmteweerstand. Deze wordt gemeten in ‘Rc’. Hiervoor geldt: zodra het 4 of hoger is, is sprake van een goede isolatie van de gevel. Deze waarde bereik je als de ‘Rd’ ook 4 of hoger is.

Je verandert het uiterlijk van je woning

Op het moment dat je de gevel laat isoleren, heeft dit een bepaald effect op de buitenmuren en het uiterlijk van je woning. Je moet daarom een vergunning voor de bouwwerkzaamheden aanvragen bij de gemeente.

Steeds vaker wordt er voor gevelisolatie gekozen. Het zorgt niet alleen voor een besparing in de stookkosten, maar ook voor een esthetische verbetering van je huis. Hierdoor zijn er dus al direct twee voordelen om voor gevelisolatie te kiezen.

Wat kost gevelisolatie?

Er zijn een drietal verschillende manieren om de gevel te isoleren. Uitgaande van een gevel van 90 m2 zijn de gemiddelde kosten bij deze manier van isolatie als volgt:

  • Bij spouwmuurisolatie zullen de kosten rond de €2.000 liggen
  • Bij isolatie aan de buitenzijde van de gevel zullen de kosten rond de €9.000 liggen
  • Isolatie van de binnenzijde met een voorzetwand kost rond de €13.000

De exacte kosten voor jouw woning weten? Vraag gratis offertes bij isolatiespecialisten op.

Wat kost isoleren?

Benader meerdere isolatiebedrijven voor gratis informatie en advies. Door het aanbod in jouw regio te vergelijken krijg je een goed beeld van de mogelijkheden.

Gratis en vrijblijvend vergelijken

Veelgestelde vragen over isolatie

Veelgestelde vragen over de kosten

 

Offertes voor isolatiewerken ontvangen?

Kies voor een erkende isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende isolatiespecialisten