Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Subsidie-woningisolatie.nl Informatie en advies over de subsidieregeling voor woningisolatie!
Subsidie-woningisolatie.nl

Glasisolatie

Rumoer van de straat, tocht en kou: enkel glas heeft vele nadelen. Het loont daarom om je ramen te isoleren en het enkel glas te vervangen door minimaal HR++ glas. Hierdoor blijft de warmte die is opgestookt beter binnen en beslaan de ruiten niet langer. Je gasverbruik neemt af, wat goed is voor je energierekening en het milieu.

Verschillende soorten isolatieglas

Als je je enkel glas gaat laten vervangen, heb je verschillende mogelijkheden. Zo bestaan er naast 2 glasplaten (dubbel glas) ook ruiten met 3 glasplaten. Daarnaast wordt er soms gebruik gemaakt van voorzetramen. Voor speciale woningen, zoals rijksmonumenten, kan ook monumentenglas worden ingezet. Ook bestaat er een hoogrendementglas, dat HR++ of HR+++ wordt genoemd. Hoewel dit rendementsglas over het algemeen wat duurder is, is het wel het overwegen waard. Dubbel glas is bijvoorbeeld goedkoper dan HR++ glas, maar is wel de beste optie: het houdt de warmte het beste vast.

Isolatiewaarde van belang voor subsidie

De meeste kozijnen worden tegenwoordig uitgerust met HR++ glas. Je kunt kiezen voor een glassoort met een lagere isolatiewaarde of een speciaal glas, zoals zelfreinigend- of zonwerend glas. Houd er echter rekening mee dat je om in aanmerking te kunnen komen voor de ISDE-subsidie je voor minimaal HR++ glas moet gaan. In de volgende tabel vind je de verschillende U-waarden per glassoort.

Type glas U-waarde Prijs per m2
Enkel glas 5,8 €30
Voorzetraam excl. coating 2,8 €95
Voorzetraam incl. coating 2,0 €110
Monumentenglas 3,0 – 1,8 €125
HR glas 1,8 €65
HR+ glas 1,4 €90
HR++ glas 1,1 €160
HR+++ glas 0,6 €200

Wat kost HR-glas?

Benader meerdere glaszetters voor gratis informatie en advies. Door het aanbod in jouw regio te vergelijken krijg je een goed beeld van de mogelijkheden.

Gratis en vrijblijvend vergelijken

Veelgestelde vragen over isolatie

Veelgestelde vragen over de kosten

 

Offertes voor isolatiewerken ontvangen?

Kies voor een erkende isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende isolatiespecialisten