Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Subsidie-woningisolatie.nl Informatie en advies over de subsidieregeling voor woningisolatie!
Subsidie-woningisolatie.nl

Kruipruimte isolatie

Op het moment dat je besluit je kruipruimte te gaan isoleren zul je naderhand aanzienlijk minder last van vocht en schimmel in huis hebben.

Een kruipruimte is onder veel huizen aanwezig. De ruimte is klein en loopt vaak onder de hele begane grond van het huis. Deze ruimte is in tegenstelling tot de rest van je huis niet verwarmd en daardoor trekt het steeds vocht aan dat zich in de ruimte gaat verzamelen en uiteindelijk schimmel zal veroorzaken. Het is dus van belang om je kruipruimte te isoleren om vochtproblemen te voorkomen.

Verschillende materialen

Bij het isoleren van de kruipruimte kun je kiezen voor verschillende materialen. De materialen die echter het meest gebruikt worden, zijn isolatieparels, isolatieschelpen, isolatiematrassen en isolatiechips.

Indicatieprijzen

Als je een kruipruimte laat isoleren dan zijn de kosten ongeveer €20 per m2. Een gemiddelde woning heeft een kruipruimte van 60 m2. Hierbij horen €300 aan besparingen op je stookkosten per jaar bij. Je investering kun je dus in grofweg 4 jaar terugverdienen.

Afhankelijk van het soort woning zal je een investering moeten maken volgens onderstaand rijtje. Natuurlijk is het beter om een offerte bij isolatiespecialisten op te vragen om zo een goed beeld van de kosten te krijgen.

  • Voor een rijtjeshuis met een vloeroppervlak van 45 m2 betaal je €900
  • Een hoekwoning van 50 m2 zorgt voor een investering van €1.000
  • Een 2-onder-1-kap van 55 m2 zorgt voor een investering van €1.100
  • Een vrijstaand huis van 70 m2 zorgt voor een investering van €1.400

Wat kost isoleren?

Benader meerdere isolatiebedrijven voor gratis informatie en advies. Door het aanbod in jouw regio te vergelijken krijg je een goed beeld van de mogelijkheden.

Gratis en vrijblijvend vergelijken

Veelgestelde vragen over isolatie

Veelgestelde vragen over de kosten

 

Offertes voor isolatiewerken ontvangen?

Kies voor een erkende isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende isolatiespecialisten